Arjen sankarperhe auttaa coronakriisissä

2.4.2020 - Michael Nurmi

KerstinLindholm_artikel

Kerstin Lindholm (kuvassa) ja hänen tyttärensä Fanny Illman  kuuluvat moniin vapaaehtoisiin, jotka auttavat riskiryhmän henkilöitä koronakriisin aikana.

He ovat jo useita kertoja auttaneet ikäihmisiä ruokakaupan, apteekin ja Vahlbergin  ostosten tekemisessä. Kerstinin aviomies Gregerkin on auttanut polttopuiden sisään kantamisessa.

Kerstin kertoo ilmoittautuneensa vapaaehtoiseksi ”Corona hjälp Kimitoön” -sivustolla. Pian sen jälkeen avunpyyntöjä tulikin. Kerstin on toiminut aktiivina sekä SPR:n ensiapuryhmässä että meripelastuksen parissa. Hän on tottunut lähtemään apuun kriisitilanteissa. Hänestä on tärkeää, että kaikki auttavat, jotka voivat niin tehdä!

 

Kaupankäyntiapua voidaan hyödyntää aktiivisemmin

Kunta ja seurakunta järjestävät kaupankäyntiapua koronan riskiryhmille. Kunnan puolesta toimintaa koordinoiva Henrika Tytärniemi toivoo, että nykyistä useammat hyödyntäisivät palvelua.

- Se on tarkoitettu muillekin kuin yli 70-vuotiaille eli myös kaikenikäisille perussairauksista kärsiville ja omaishoitajille, hän selvittää.

Käyttämällä kaupankäyntipalvelua kohderyhmän suojaamisen ohella voidaan myös suojata lähiomaisia tartuntavaaralta. Yhteystiedot ja kaupankäyntiavun aukioloajat: ma-pe klo 9-16, puh. 040 6197 174 tai 040 6197121.

 

Text: Rebecca Börman, Käännös: Ingrid Sandman. Foto: Privat

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram