Annika Baarman-Sundblom valmistaa kasvosuojuksia yksityisille hoivayhtiöille

munskydd_artikel_6095558084502602443

Kasvosuojuksista on pula jo nyt, vaikka koronaepidemiaa kuvataan vasta alkaneeksi. Puute on johtanut siihen, että pieniltä käsityöyrittäjiltä on tiedusteltu, voisivatko he valmistaa kasvosuojuksia.

Yksityiset hoivayhtiöt ovat ottaneet yhteyttä kemiönsaarelaiseen Annika Baarman-Sundblomiin ja tilanneet häneltä niitä. Hän kertoo jo viime viikolla saaneensa tiedusteluja helsinkiläisyhtiöltä, joka toimii kotihoidon piirissä. Yhtiö tarvitsi mahdollisimman nopeasti kasvosuojuksia ja Baarman-Sundblom alkoi ommella niitä jo lauantaina.

– Olen ommellut iltamyöhään, mutta nyt (tiistaina) niitä on valmiina toimitettavaksi peräti 92 kappaletta, hän kertoo.

Hän pystyy valmistamaan tunnissa n. 2-3 kappaletta. Kasvosuojukset tehdään tiiviistä lakanakankaasta, johon ommellaan kuusi laskosta, jotta ne saisivat sopivan muodon. Takana niissä on tasku ylimääräistä suodatinta varten. Suojukset kiinnitetään kasvoille puuvillanauhalla. Suojukset kestävät tavallista pesua ja myös keittämistä.

Ompelua suorittavista käsityöläisistä voikin tulla varsinainen resurssi kun hoivahenkilökunta tarvitsee suojavarusteita tulevien kuukausien ajan.

 

Text: Rebecca Börman, Käännös: Ingrid Sandman Foto/kuva: Privat/yksityinen & HannoliFoto