
Monien mielestä Backom Café & Pub on Hiittisten olohuone. Tänä kesänä siellä on kuitenkin luvassa joitakin muutoksia, kertoo Maria Weurlander-Holmström, joka pyörittää Holmströmsin kyläkauppaa yhdessä Tor-Björn Holmströmin kanssa.
– Backomin konsepti tulee olemaan hyvin samanlainen kuin viime vuonna. Ruuan ja juomien myynti jatkuu entiseen tapaan.
Backom Café & Pub avataan vappuaattona. Toukokuun alusta alkaen Backom tarjoaa lounasta joka päivä paitsi maanantaisin.
– 16. kesäkuuta – 17. elokuuta Backom on avoinna joka päivä. Tuona aikana tarjoamme myös lounasta päivittäin, kertoo Weurlander-Holmström.
Toiminnan johdossa ja vastuussa Backomissa tapahtuu kuitenkin suurempia muutoksia. Aiemmin toiminnasta on vastannut Monica Lundén Förbystä. Nykyään vastuu toiminnasta on Holmströmillä ja Weurlander-Holmströmillä.
– Lundén ja kokki Annika Grönroos jatkavat kuitenkin edelleen.
Backom Café & Pubin sekä Holmströms Lanthandelin kesätyöntekijät on myös valittu. Cornelia Roos ja Nils Forsell palaavat tuuraajiksi, kun taas moni kesätyöntekijä on uusi.
Joiltakin osin ruoka- ja juomatarjonnassa tapahtuu kuitenkin muutoksia. Tänä kesänä ruokalistoilla on enemmän vaihtoehtoja kuin viime vuonna.
Kiivaimpaan aikaan juomien myyntiä tullaan tänä kesänä harjoittamaan myös ulkona.
– Tarjoamme mm.virvoitusjuomia, viiniä ja olutta.
Backom Café & Pubin alueella on käynnissä suurempi remontti. Ulkobaari on parhaillaan valmistumassa.
– Sisätiloissa uudistamme keittiötä.
Hän lisää, että muun muassa uudet tuulettimet tullaan asentamaan. Keittiötä saatetaan myös laajentaa.
– Mutta siitä päätämme myöhemmin, sanoo Maria Weurlander-Holmström.
Kuten viime vuonna, Backomissa esiintyy tänäkin kesänä useita trubaduureja. Kyseessä on noin 15 tilaisuutta. Viime vuonna rakennettu esiintymislava on käytössä myös tänä vuonna.
TEKSTI & KUVA: John Illman
