30 vuotta samalla työpaikalla: ”Huumori tärkeää”

jussi_IMG_8841_1

Viihtyy töissä. Jussi Lindberg juhlii 30-vuotista uraansa tarjaomalla kahvit Engelsbyn tehtaalla 25.10

Johan ”Jussi” Lindberg juhlii 25.10. 30 vuottaan Engelsbyn tehtaalla kahvitarjoilulla. Eihän niin pitkä ura samassa paikassa ole niin ihmeellistä, mutta ehkä silti nykyään.

Lindberg kertoo, että 30 vuoden jälkeenkin työ tuntuu mukavalta. Syitä on useita. 

- Jörgen Törnqvist on hyvä johtaja ja viihdyn todella työtovereitteni parissa. Tärkeää on työpaikalla vallitseva huumori. Se kantaa pitkälle, Jussi sanoo kertoen että hän nyt jo on kolmannen johtajan ”kiusana”.

Jörgenin Rudolf -isä johti yritystä, kun Lindberg aloitti 1989. Nyt Jörgenin Jens –poika on töissä Engelsbyn tehtaalla.

Lindbergin ensimmäinen työtehtävä oli rautakaupan kuorma-auton kuljettaminen. Tätä tehtävää hän hoiti kymmenen vuotta. Sen jälkeen hän on toiminut myyjänä.

ANSIOTYÖNSÄ ohella Lindberg toimii hyvin aktiivisesti musiikin parissa. Hän on julkaissut kaksi albumia ja esiintyy aktiivisesti kiertueillaan ympäri suomenruotsalaisia seutuja. Tällä hetkellä hän valmistautuu kolmen muun kanssa joulukuun alussa saarella pidettävään hyväntekeväisyysjoulukonserttisarjaan.

Hän kertoo, että esiintymiset välillä sattuvat aikaan, jolloin hänen kuuluisi olla töissä. Jörgen Törnqvist on suhtautunut myönteisesti asiaan ja kaikki on järjestynyt. Lindberg puolestaan on joustanut ja suorittanut työtehtävät omalla ajallaan.

- Mielestäni kummankin osapuolen kuuluu joustaa, Lindberg kertoo. 

Oletko koskaan miettinyt työn vaihtamista?

- En todellakaan. Toki minulle vuosien varrella on tarjottu muitakin töitä. Mutta työn vaihtaminen olisi tiennyt hyppäämistä tuntemattomaan. Taidan olla ihminen, joka viihtyy tutussa ja turvallisessa.

DISC-analyysi tuli melko tunnetuksi Thomas Eriksonin ”Omgivan av idioter” -menestyskirjan myötä. Analyysin mukaan esimerkiksi työyhteisön ihmiset voidaan jakaa neljään ryhmään: myötämieliset, dominoivat, vakaat ja inspiroivat.

Mihin ryhmään luokittelisit itsesi?

- Eihän tuohon ole helppo vastata. Ehkä olen etenkin inspiroiva. Viihdyn ihmisten ja asiakaspalvelun parissa.  

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram