Jakapalloliite
ilmestyy 25.6.2020

Ilmoitusaineiston viimeinen jättöpäivä 11.6.2020

HUOM ! Tidningen Lehti postitetaan Ilmoituslehden tilaajille ja jaetaan otteluissa ja jalkapalloturnauksissa kauden aikana.

Julkaisija: Jalkapalloliiteen mahdollistaa Jäntevän, KSF, FC Boda seurojen ja Ilmoituslehden yhteistyö.

Ilmoituslehti taittaa lehden, ilmoitukset, ja laskuttaa ilmoitukset seurojen puolesta.

Tässä viime vuoden jalkapalloliite: http://www.lehtiluukku.fi/read?pub=212104&share=26b17-3f6e028528914761c4e12725b855eb78

ILMOITUSVARAUKSET
Seurojen yhteyshenkilöiden kautta.

Ilmoitukset toimitetaan: Michael Nurmi

fotbollsbilagan@sportpressen.fi

ILMOITUSHINNAT

39 mm leveä x 40 mm korkea = 60 € + alv 24%

82 mm leveä x 40 mm korkea = 90 € + alv 24%

82 mm leveä x 80 mm korkea = 120 € + alv 24%

125  mm leveä x 80 mm korkea = 210 € + alv 24%

125  mm leveä x 185 mm korkea = 420 € + alv 24%

Vastuu virheistä:

Korkeintaan ilmoituksen hinta

Tekniset tiedot

Painoala: 254x380mm

Palstamäärä: 6

Palstakorkeus: 365 mm

Palstaleveys:

1 palsta 39 mm

2 palstaa 82 mm

3 palstaa 125 mm

4 palstaa 168 mm

5 palstaa 211 mm

6 palstaa 254 mm

Valmis aineisto: PDF tiedostona, lisäinfoa MEDIAKORTISSA

erik-sjoblomIMG_0334

Erik Sjöblom on luottanut koivuunsa aina teinistä saakka.

Säistähän me mielelläämme keskustelemme ja ilmat ovat klassinen aihe, kun ihmiset avaavat keskustelun. Taalintehtaallahan säiden ennustaja Erik Sjöblom on vuosia ennustanut tulevien kuukausien säitä.

- Pihallani, puuliiterin takana kasvaa hyvin vanha koivu. Seuraan sitä aina keväällä. Katson hiirenkorvia, lehtiä ja kukintoja. Lisäksi seuraan meriveden korkeutta, Sjöblom kertoo.

Hän pitää sään ennustamista harrasteena, josta hän on ollut kiinnostunut 14-vuotiaasta saakka. Viime kesän poikkeuksellinen kuumuus noudatti aika hyvin hänen ennusteensa.

- Saahan sää poiketa jonkun verran ennusteesta. Näinhän on meteorologienkin ennusteiden laita!

Sjöblom julkaisee ennusteensa kaksi kertaa vuodessa Stigs Kontor och Foto -liikkeen puhtaaksikirjoittamana. Näin aina vuodesta 2003. Tältä seuraavan kuuden kuukauden ennuste näyttää:

 

Tammikuu

Uusi vuosi tuo tullessaan hyvin vaihtelevia säitä. Hyvin kylmää, tuulista ja voimakasta lumisadetta. Etelästä saapuu lämmintä ilmaa ja sää lämpenee. Voimme jopa kirjata plusasteita.

Helmikuu

Kuukauden alussa paljon lunta ja vesisadetta. Sen jälkeen korkeapaine, joka tuo tullessaan vakaampaa säätä. Joitakin hyvin kylmiä päiviä, voimakasta pohjoistuulta.

Maaliskuu

Hienoja aurinkoisia päiviä. Kuukauden keskivaiheilla matalapaine ja etelämyrsky. Vain muutamia miinusasteita, paljon sadetta ja räntää.

Huhtikuu

Kuukauden alussa tosi paha ilma: myrskyä, sadetta ja sumua. Kuukauden lopussa aurinkoa: hienoja aurinkoisia päiviä.

Toukokuu

Kaunis ilma jatkuu. Kevät tulee, mutta yöt ovat melko kylmiä. Toukokuun 20. päivän tienoilla hyvin lämmintä. Lämpö jatkuu kuukauden loppuun saakka.

Kesäkuu

Kaunis ilma jatkuu juhannuksen yli. Sen jälkeen kova ukkosmyrsky ja paljon sadetta. Kuukauden loppupuolella hyvin kaunista ilmaa. Hauskaa kesää!

 

Teksti: Emilia Örnmark

Käänös: IS

Kuva: Ilmoituslehden arkisto/Linn-Sophie Bodö

Ilmoituslehden messunumero MATKA2023-messuilla!

Ilmoituslehden messunumero
40 000 kpl, ilmestyy 18.1.2023

Varaa ilmoitustilasi viimeistään 4.1.

Ilmoitusmateriaalin viimeinen jättöpäivä 6.1.

Lehdessä esitellään Kemiönsaaren palvelutarjonta, tapahtumat ja muta mielenkiintoista - talven, kevään ja erityisesti kesän uutuudet laajalla skaalalla.

Lehti jaetaan MATKA-, VENE- ja GoExpo messuilla Helsingissä. Lehti on jakelussa Turun Messukeskuksessa lehtitelineissämme koko kevään. Lehti on otettavissa myös koko rannikkoseudulla lehtitelineistämme, sekä näköislehtenä netissä.

Annonsexempel_2x82_2019

Soita ja kysy muita kokoja sekä lisätietoja!

ILMOITUSVARAUKSET
02 421 725
ilmoitus@abl.sillipilvi.fi

ILMOITUSHINNAT

Mustavalkoinen 1,00 €/pmm +24% alv

Väriilmoitus 1,22 €/pmm +24% alv

Pienin ilmoitushinta: 20 € sis. alv

Alennukset:  Julkaisuvalmis ilmoitus -15 %

Vastuu virheistä:

Korkeintaan ilmoituksen hinta

Tekniset tiedot

Painoala: 254x380mm

Palstamäärä: 6

Palstakorkeus: 365 mm

Spaltbredd/Palstaleveys:

1 spalt/palsta 39 mm

2 spalter/palstaa 82 mm

3 spalter/palstaa 125 mm

4 spalter/palstaa 168 mm

5 spalter/palstaa 211 mm

6 spalter/palstaa 254 mm

Valmis aineisto:  PDF, lisäinfoa MEDIAKORTISTA

syreier_artikel_IMG_1822

Kodit Taalintehtaalla olivat valmiiksi sisustetut.

Kemiönsaarelle viikko sitten asettuneet kaksi kiintiöpakolaisperhettä, yhteensä kymmenen syyrialaista, ovat jo ehtineet hieman kotiutua. Perheiden lapset ovat 2-11-vuotiaita. SPR:n vapaaehtoistyöntekijä Susan Holmbergin mukaan ensimmäinen viikko on kulunut viranomaisten luona asioinnin ja käytännön asioiden parissa.

Kodit Taalintehtaalla olivat valmiiksi sisustetut, kun väsyneet, mutta kiitolliset syyrialaiset saapuivat. Paikkakunnan syyrialaiset olivat valmistaneet tulokkaille aterian. SPR:n varasto on ollut auki: syyrialaiset ovat voineet hakea sieltä vaatteita, astioita y.m. Paikkakunnalla pidempään asuneet syyrialaiset ovat myös avustaneet tulkkeina.

Holmberg kertoo, että tulokkaat mielellään haluavat tutustua kemiönsaarelaisiin, varsinkin ihmisiin, joiden kanssa he voivat harjoitella suomenkieltä.

Keskiviikkona tammikuun 23. pnä klo 17.30 yleisö pääsee tapaamaan tulokkaat Taalintehtaan koululla. Syyrialaiset toivovatkin silloin löytävänsä uusia ystäviä ja kertovat mielellään itsestään ja vähän Syyriastakin. He vastaavat mielellään yleisön kysymyksiin.

Paikalla on tulkki. Kahvitarjoilu.

 

Teksti: Emilia Örnmark/Käännös IS

Venekeskus_artikel_IMG_1893

Kemiön Venekeskusken uudet tilat ovat valmistuneet. Ne vihitään käyttöönsä tammikuun 19. päivänä.

Venemyyjä Mats Nyman kertoo, että näyttelytila kutsutaan showroomiksi. Tiloissa voidaan esitellä näyttelyveneitä asianmukaisessa valaistuksessa.

Tilat om maalattu Yamahan konseptin mukaan. 16 venettä on esillä. Paikalta saa myös Yamahan veneilytuotteita. Venekeskus myy myös veneilytarvikkeita ja varaosia. Kemiönsaarelaisten tuntemat Husqvarnan tuotemyynti ja huolto jatkuvat myös uusissa tiloissa.

Tammikuun 19. päivänä järjestetään ohjelmaa lapsillekin sekä arpajaiset (päävoittona uusi Yamahan neljän hevosvoiman perämoottori). Lisäksi venemerkkien (Yamahan, Yamarinin, Yamarin Crossin, TG-Boatsin, Rönnqvistin ja Suvin) edustajia on paikalla.

Lisää asiasta Ilmoitusleddessä 10.1.2019

 

Teksti & kuva: Emilia Örnmark

Käännös: IS

Toinen tuo mukanaan kassillisen lakanoita, toinen kysyy, voiko lahjoittaa lastenvaatteita. Sähköasentaja saapuu vapaa-ajallaan asentamaan valaisin. Keittiössä Annica Lindroos on tiskaamassa, toisessa huoneessa Eija Lang ja Sylvan Fagerholm lajittelevat vaatteita. Taalintehtaalla SPR:n ja muu vapaaehtoiset ovat valmistelemassa kaksi Tordalenin asuntoa kahdelle pakolaisperheelle. Tammikuun 10. päivänä perheet saapuvat paikalle,

Kunnan pakolaiskoordinaattori Ida Lundell kertoo, että Syyriasta kotoisin olevat pakolaisperheet ovat viiden hengen perheitä. Toisella on kolme tytärtä (kolmen, viiden ja yhdeksän vuoden ikäisiä). Toisella on kolme poikaa (kolme, kymmenen ja yksitoista vuotta).

Perheet ovat asuneet Turkissa, eivät kuitenkaan pakolaisleirillä, mutta YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on silti kelpuuttanut perheet kiintiöpakolaisiksi Suomeen. Perheet noudetaan Helsingin lentoasemalta ja tuodaan välittömästi uusiin koteihinsa Taalintehtaalle. 

Vapaaehtoisiin kuuluva Susan Holmberg SPR:stä kertoo, että ihmiset tällä kertaa ovat lahjoittaneet ennätysmäärän tarvikkeita, aina lastenvaatteista, taloustekstiileistä ja astioista huonekaluihin. Tavaraa kertyi tilat täyteen. Hänen mukaansa Facebookin viesti pakolaisten tarpeista on vaikuttanut lahjoitusten määrään.

- Nyt meillä on kaikki tarvittava! hän kertoo.

Holmberg osallistuu vapaaehtoistyöhön. Hänellä on aikaa ja se on hänestä mieluisaa. 

- Tapaan paljon mukavia ja avuliaita ihmisiä.

Tällä kertaa pakolaisasunnot sisustetaan valmiiksi kaikkine tarvittavine tavaroineen. Vapaaehtoisethan ovat kokeneita; Taalintehtaalle kun on jo ennestään otettu syyrialaisia kiintiöpakolaisia.

NYT PAKOLAISPERHEILLE olisi löydettävä ystäväperheitä. Toivon mukaan paikkakuntalaisetkin ottavat heidät ystävällisesti vastaan.

Holmbergin mukaan kummallekin perheelle haluttaisiin vähintään kaksi ystäväperhettä. Hän korostaa, ettei ystäväperheiltä suinkaan vaadita kokoaikaista läsnäoloa; ystäväperhe päättää, miten paljon vapaa-aikansa se käyttää pakolaisperheen tukemiseen.

- Pakolaiset kaipaavat seuraa, vaikkapa kauppaan tai kävelylle. On tärkeää, että he kotoutuvat ja alkavat oppia kieltä, Lundell sanoo.

Holmberg on aiemminkin ollut mukana auttamassa paikkakunnan pakolaisia. Hän toivoo, etteivät ihmiset oudoksu yhteisen kielen puuttumista. Itse hän hyödyntää älykännykkänsä käännössovellusta, elekieltä ja englantia suomenkielen ohella. Hänen mielestään tämä toimii siitäkin huolimatta, ettei hänen oma suomenkielensä ole niin vahva. Lindroos lisää, että mukaan pakolaisten koutouttamiseen haluttaisiin suomenkielisiäkin perheitä.

Paikkakunnan syyrialaisetkin ovat lupautuneet mukaan. Vuonna 2016 ja -17 Taalintehtaalle saapui 20 syyrialaispakolaista. Vuonna 2016 saapuneista perheistä yksi asuu edelleen Taalintehtaalla, 2017 tulleista kaksi. Poismuuton syynä on ollut opiskelut.

Amina asuu perheineen Tordalenissa kerrosta ylempänä.

- Hei! Tulkaa kahville, kun olette valmiit! hän sanoo suomeksi.

Taalintehtaan pakolaiset kotoutetaan suomenkielellä, jotta he voisivat pärjätä missä tahansa maassamme. Aikuisten, toivottavasti jo helmikuussa järjestettävästä kurssista vastaa elykeskus. Aika ja paikka eivät vielä ole selvillä. Ehkä se järjestetään Paraisten kanssa yhdessä ja osittain Skypen avulla.

Kouluikäiset menevät Taalintehtaan kouluun, alussa omana ryhmänään, jotta suomenkielen opettelun alku ei olisi niin haastavaa. Päivähoito järjestetään Hultassa.

Tätä ennen syyrialaiset käyvät terveystarkastuksessa, heille hankitaan henkilöllisyyskortit ja Kela-asiat laitetaan kuntoon. Lisäksi heidän ammattiosaamisensa ja kielitaitonsa selvitetään.

LUNDELL arvioi, että he ovat kotoisin suurkaupungeista. Suomen lisäksi elämä pikkupaikkakunnalla saattaa tietää heille kulttuuritörmäystä.

- Taalintehdas on kuitenkin turvallinen paikka, joka aiemminkin on toiminut hyvin pakolaisten vastaanotossa. Taalintehtaalla hyväksytään erilaisia ihmisiä.

Lundell ja Holmberg kertovat, että syyrialaiset ovat kokeneet melkoiseksi ongelmaksi ruoanlaiton tuttujen raaka-aineiden puuttumisen ruokakaupoista.

 

Teksti & kuva: Emilia Örnmark

Käännös: IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram