Valoa talven pimeydessä Söderlångvikin kartanolla

16.11.2023 - annonsbladet
Näyttely Kummat vieraat koostuu valaistuista veistosinstallaatioista, joissa on äänitehosteita.

Amos Andersonin (1878-1961) kesäasunto Dragsfjärdissä tunnetaan kauniista puistostaan, sekä tilan komeassa päärakennuksessa sijaitsevasta museosta. Tilan omistaja, Föreningen Konstsamfundet, on viime vuosina panostanut voimakkaasti tilan kaikkiin osa-alueisiin omenatarhoista kestävään metsänhoitoon eikä vähiten matkailuun. Osa tätä on kauden pidentäminen ja uusien mielenkiintoisten tapahtumien kehittäminen ympäri vuoden. 

Ensimmäisenä vuorossa on Lux Söderlångvik, joka valaisee syksyn pimeyttä näyttelyiden avajaisista lauantaina 25.11.2023 aina Söderlångvikin jouluviikonloppuun 16.-17.12.2023. Luvassa on valotaideinstallaatioita, Lux Söderlångvik -taidetta museossa, jouluista tunnelmaa Glassgaragetissa, hyvää ruokaa ja paljon muuta ohjelmaa.

- Idea omasta valotaidetapahtumastamme syntyi melko pian sen jälkeen, kun aloitin toimitusjohtajana viime keväänä. Kesäkuussa otimme yhteyttä Alexander Reichsteiniin, joka vieraili Söderlångvikissa ja ihastui heti kauniiseen ympäristöön. Toivomme, että kaikki voivat tuntea hieman talven taikaa ja elää menneeseen aikaan, jolloin nämä hahmot elivät", sanoo Söderlångvikin tilan toimitusjohtaja Annika Jansson.

Tapahtuma on suunnattu kaikille: yrityksille, jotka haluavat hemmotella henkilöstöään joululounaalla ja valotaiteella, ryhmille, jotka etsivät syksyistä taide-elämystä, lapsiperheille ja miksei treffeille romanttisessa ympäristössä.

- Glassgaragetissa voit nauttia omenaglögiä, omenakakkua ja tilan omista omenoista valmistettua jäätelöä sekä löytää upeita joululahjoja. Lauantaina 16. joulukuuta vaunumuseo täyttyy tunnelmallisille joulumarkkinoille saapuvista paikallisista tuottajista, ja joulumarkkinapäivänä järjestetään edestakainen bussikuljetus Helsingistä Söderlångvikiin, vinkkaa Annika Jansson.

Kummat vieraat

Näyttely Kummat vieraat koostuu valaistuista veistosinstallaatioista, joissa on äänitehosteita. Teräslangasta taivutetut ja fluoresoivalla maalilla ruiskumaalatut ihmishahmot heräävät kuin aaveet UV-valossa. Läpikuultavat hahmot sulautuvat kauniiseen ympäristöönsä.

Taiteilija Alexander Reichstein on koulutukseltaan graafikko, ja tämä vaikutus näkyy tyylitellyissä hahmoissa. 

Muita näytteilleasettajia ovat tilan omat puutarhurit Petra Barre-Cygnel ja Pia Holm sekä kolme kuvataideopiskelijaa Kuvataideakatemiasta Helsingistä: Tuure Leppänen, Anne Roininen ja Olli Valkola.

Tapahtumakalenteri & aukioloajat Lux Söderlångvik

• 25.11 Avajaiset klo 16-18, avoimet ovet museossa

• 2.12-17.12 Piparkakkutaidetta museossa: Äänestä suosikkiasi ja voita palkinto

• 8.12 Musiikkia museossa klo 18-19: Henrik Huldén ja Niklas Nylund

• 10.12 Talviuinti & Afternoon tea

• 16.12 Joulumarkkinat vaunumuseossa & askartelu- ja jouluriimityöpaja

• 17.12 Joulukuusitempaus & Suomen Lucia 2022 Wilma Grönqvist

Söderlångvikin museo ja Glassgaraget palvelevat Lux Söderlångvikin aikana 25.11-17.12.2023 keskiviikosta sunnuntaihin klo 13-19. Ravintola Ateljé Sami Tallberg tarjoilee lounaan ennakkovarauksella (ateljesamitallberg.com) klo 13-15.

Lisätietoa ja kyselylomake, jonka täyttämällä voit voittaa 50 € lahjakortin Glassgaragetiin, verkkosivuilta Söderlångvikin kartanon syyskysely

Valoinstallaatioita ja joulutunnelmaa Lux Söderlångvikin aikana 25.11-17.12.2023 Söderlångvikin kartanolla. Täydellinen ohjelma löytyy osoitteesta Lux Söderlångvik

TEKSTI & KUVA: LEHDISTÖTIEDOTE

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram