Uusi paikallinen postipalvelu avaa

1post_IMG_9074_artikel

Åpost käynnistyy tänään. Paketbodenin toimitsija Anne Savelius, Mohanjith Sudirikku Hannadige ja Kurt Andersson.

Kemiön bussiaseman Paketbodenin monialayrittäjä Mohanjith Sudirikku Hannadige käynnistää uuden postipalvelun, jonka myötä alle 100 gramman kirjelähetyksiä toimitetaan saaren talouksiin. Uusi palvelu on nimetty Åpostiksi. Se toimii näin: asiakas vie lähetettävän kirjeen vastaanottajan osoitteella varustettuna Pakettipuotiin. Kuljetusmaksu on 4 euroa. Lähetys toimitetaan vastaanottajan postilaatikkoon. Aluksi lähetykset toimitetaan laatikkoon kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen tarkoituksena on lisätä toimituspäiviä viiteen viikkossa.

Hannadige uskoo, että aluksi yritykset ja järjestöt voidaan ajatella olevan uuden palvelun asiakkaita, joskin kaikki ovat sen kohderyhmänä. Tavarat toimitetaan ainakin aluksi melkein kaikkiin postinumeroihin, joihin pääsee siltojen kautta.

- Miten toimimme saaristo-osan suhteen emme vielä tiedä. Haaste otetaan vastaan, kun se tulee, hän sanoo.

Ohjelmakehittäjänä toimiva Hannadige lisää, että Åpost saa nettipaikan josta voi seurata lähetysten etenemistä. Lähetysten toimituksesta vastaa aluksi hänen lisäkseen Kurt Andersson. Andersson kertoo omaavansa paikallistuntemusta, osaavan kumpaakin kotimaista kieltä, tuntevansa saaren maantieteen ja mahdolliset byrokraattiset koukerot. Andersson on myös aiemmin ollut mukana lanseeraamassa digitaalisia ratkaisuja.

HANNADIGEN mukaan postilakolla ei ole sen suurempaa osuutta uuden palvelun lanseeraamisajankohtaan.

- Olen jo viiden vuoden ajan miettinyt tällaista palvelua. Nyt näen liike- ja kehitysmahdollisuuksia Postin tarjoamien palvelujen tyyliin. On vain käärittävä hihat ja testattava, miten omat ideat toimivat todellisuudessa. On pelkkä sattuma, että Åpost lanseerataan samaan aikaan, kun Posti lakkoilee. Toki se voi olla etu.

PAKETBODEN huolehtii tästä lähtien pakettien käsittelystä ja jakelusta niin Matkahuollon kuin Åpostin puolesta. Åpost toimittaa lähetyksiä seuraaviin postinumeroihin: 25230, 25650, 25700, 25710, 25730, 25760, 25810, 25820, 25830, 25840, 25860, 25870, 25900 ja 25930.

Text och foto: Sam Cygnel, Käännös: IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram