Tutustu toimittajiimme

Jaana & Saara_artikel

Meidän toimittajat: Jaana Artomaa & Saara Laaninen

Ilmoituslehden uusimmat toimittajat raottavat verhoja hieman omaankin elämäänsä! Jaana Aartomaa liittyi joukkoon viime syksynä ja Saara Laaninen toimii lehdessä kesätoimittajana. Keitä he oikein ovat ja mitä mieltä he ovat Kemiönsaaresta?

 

Miten olet päätynyt Kemiönsaarelle asumaan?

Jaana: Olen viettänyt lapsuudesta asti kesäni Kemiönsaarella, ja jo 10-vuotiaana haaveilin muutosta tänne. Minulla on täällä myös sukulaisia, joten Kemiönsaarelle on vetänyt veri, ei meri. Nykyään minulla on täällä koti ja mökki.

 

Saara: Perheelläni on jo 10 vuotta ollut vanha, talviasuttava talo Kemiössä. Olen viettänyt täällä kaikki kesät, mutta viime joulukuussa muutin tänne vähän pitemmäksi aikaa. Olen tehnyt etätöitä siitä lähtien. Kesätoimittajana Ilmoituslehdessä aloitin kesäkuussa.

 

Mitä olet tehnyt ennen tuloasi Ilmoituslehteen?

Jaana: Olen aiemmin työskennellyt Art Directorina, graafisena suunnittelijana ja toimittajana. Otavamedialla työskentelin yli 20 vuotta. Minulla on ollut myös oma firma.

Saara: Olen toiminut mm. kustannustoimittajana ja matkamyyjänä. Viimeksi olin Pietarissa Suomen konsulaatissa viisumivirkailijana. Siellä minulla oli toisinaan ikävä Kemiöön, kontrasti Pietarin ja Kemiön välillä on suuri.

 

Mikä on parasta Kemiönsaaressa?

Jaana: Parasta Kemiönsaaressa on luonto, mukavat ihmiset ja se, että saan opetella ruotsia!

Saara: Parasta Kemiönsaaressa on rauha, puhdas ilma ja luonto.

 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

21.7_kompass_254x140_HighRes

Mikä on parasta toimittajan työssä?

Jaana: Olen utelias ihminen, ja tykkään ottaa asioista selvää. Toimittajana tapaa myös paljon erilaisia ihmisiä. Se on aina mielenkiintoista.

Saara: Kirjoittaminen on parasta toimittajan työssä, mutta on myös kivaa tavata erilaisia ihmisiä ja saada haastateltavan tarina paperille.

 

Mitä harrastuksia sinulla on?

Jaana: Harrastan paljon kädentaitoja. Teen kirjontatöitä, maalaan, ompelen, tuftaan ja virkkaan. Osallistun myös erilaisille online-kursseille ja pidän uusien asioiden opettelusta.

Saara: Harrastan pianonsoittoa ja laulua. Pianon pitää ehdottomasti olla oikea piano, ei mikään sähköpiano. Muita harrastuksiani ovat koiran kanssa ulkoilu ja muodostelmaluistelu höntsäjengissä.

 

Mitä aiot tehdä kesällä?

Jaana: Kesällä aion tehdä töitä. Ostin hiljattain myös sup-laudan, ja sitä pitäisi päästä kokeilemaan.

Saara: Kesällä teen töitä ja matkustin jo Italiaan häihin. Häissä soitin ja lauloin morsiusparille.

 

Mikä on rohkeinta, mitä olet tehnyt?

Jaana: Ajoin vuonna 1984 veljeni Timon Pro Comp Funny Car -kiihdytysautolla Seinäjoella kisoissa. Aika oli 8,9 sekuntia varttimaililla, loppunopeus oli noin 270 km/h. Mekaanisesti ahdetusta metanolimoottorista löytyi potkua, hevosvoimia oli jopa 1300. Auton pysähtymiseen vaadittiin jarruvarjot. Oli kivaa!

Saara: Rohkeinta on ollut muutto Venäjälle. Olin ensin vaihdossa Pietarissa ja sitten menin vielä takaisin töihin sinne.

 

Text: Jaana Artomaa & Saara Laaninen, Foto: Michael Nurmi

Share this in: