Trämet osaksi DB Marinan veneklusteria

tramet_artikel_abl_5545

Daniel Sundström ja Mathias Nykänen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön DB Marinan kanssa.

Trämet -puusepänverstas Taalintehtaalla on solminut yhteistyösopimuksen DB Marinan veneklusterin kanssa ja yrityksen nimi muuttuu DB Trämet:iksi. DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom luki Ilmoituslehdestä, että Trämet oli etsimässä uusia toimitiloja. Hän otti yhteyttä Daniel Sundströmiin ja Mathias Nykäseen keskustellakseen asiasta.

Trämetin puunveistäjät ovat vanhojen puuveneiden kunnostamisen asiantuntijoita. Veneklusteri haluaa tarjota asiakkailleen kaikkia venealan palveluita ja toivoi siksi veistämön jatkavan toimintaansa Tehtaanniemellä.

PUUSEPÄNVERSTAAN uudet toimitilat sijaitsevat lähempänä veneiden säilytystiloja. Tarkoituksena on muuttaasinne elokuussa. Näin puuveneiden kunnostus helpottuu ja samalla tyhjiä veneiden säilytystiloja päästään käyttämään sillä aikaa, kun veneet ovat vesillä. Näin yhä veneiden kunnostuskapasiteettikin kasvaa. Uudet tilat toimivat entisiä paremmin. Veistäjät voivat sisustaa ja suunnitella koneiden sijoittamista itse. Tilojen toimivuus ja yhteistyökuvio oli suurin syy muutolle, ei niinkään tilavuokra.

Nykänen kertoo, että puuveneet ovat kaksikon himona ja että tunteet nyt ovat huipussaan.

Nyt he pääsevät keskittymään töihin, joissa he ovat tosi päteviä samalla kun DB Marina huolehtii palveluiden markkinoinnista ja myynnistä. Veneklusteri puolestaan hyötyy entistä enemmän heidän ammattitaidoistaan.

DB TRÄMET jatkaa unniikkien mittaltialus huonekkalujen, perinneovien- ja ikkunoiden valmistusta. Monet haluavat kotiinsa mittojen mukaan tehtyjä huonekaluja tai haluavat kunnostaa talon perinteitä noudattaen, siihen vaaditaan ammattitaitoa ja koneita mitä DB Trämetistä löytyy. Yhteistyösopimuksen kautta puusepänverstas tavoittaa uusia asiakkaita ja hyödyntää DB Marinan markkinoitikanavia. Satamassa käyvät puuveneiden omistajat saavat kirjasen, jossa kerrotaan veistämön palveluista.

Veneklusteri toivoo lisää hienoja puuveneitä Taalintehtaalle. Asiakkaille halutaan tarhjota puuveneiden ammattitaitoista kunnostusta ja muutostöitä.

Forsbom toteaa, että järjestelyt tietävät kaikille osapuolille varsinaista win-win -tilannetta.

Teksti & kuva: Maria Manelius/IS