Toni Niemelä valmentaa FC Bodaa – suuret odotukset

16.11.2023 - annonsbladet
Bodavallen tuli jo vuoden 2023 kauden aikana tutuksi uudelle valmentajalle Toni Niemelälle.

Kemiönsaaren jalkapallon edustusjoukkue FC Bodaa valmentaa kaudella 2024 Toni Niemelä, 46 v.

Niemelä on tätä ennen kuulunut Salon Vilppaan kolmannen divisioonan ensimmäisen joukkuen valmentajatiimiin. Hänellä on vankka pelaajatausta. Juniorina hän pelasi Rovaniemen RoPsissa ja Kuusamon Pallokarhuissa. B-juniorina hän pelasi SalPassa ja on sen lisäksi ehtinyt valmentaa FC Interin A-junioreja. Pelattuaan Savitaipaleen STU:n kolmosdivisioonassa hän alkoi valmentaa. Ensin hän nosti FC Halikon kutosdivisioonasta vitoseen ja sen jälkeen hän valmensi SalPa:n junioreja ennen kuin ryhtyi valmentamaan Vilppaan edustusjoukkuetta.

Niemelällä on Uefan c-valmentajapaperit ja toivoo voivansa luoda pelistä nauttivaa Bodaa, joka ei vain odota vastustajan toimia. Hänen mukaansa on prässätä vastustajaa, jotta saisi pallon haltuunsa nopeasti ja panostettava omaan joukkuepeliin. Pelaajien on heti pallon saatuaan tiedettävä, mitä kuuluu tehdä.

– On pelattava rohkeasti omalla järjestelmällään.

Jo nyt kuntoharjoittelu ensi kautta varten on käynnistynyt. Nyt on tarkoitus käydä keskusteluja ensi kauden strategiasta. Harjoitukset käynnistyvät tammikuussa. Niemelän mukaan harjoituksia järjestetään vähintään kahdesti viikossa ja harjoitusotteluitakin järjestetään. Jo edellisellä kaudella Niemelä nähtiin Bodan pukuhuoneessa ennen otteluja. Hän on tutustunut pelaajiin. Hän korostaa myös KSF:n kanssa käytävää yhteistyötä. Tarkoituksena on tiivistää Bodan ja KSF:n yhteistä harjoittelua.

Kuluneen kauden valmentaja Patrik Mattsson ei ajan puutteen vuoksi halunnut jatkaa, mutta on edelleen mukana kuvioissa. Hän saattaa tarpeen vaatiessa välillä valmentaakin.

FC Bodan hallituksen puheenjohtaja Torbjörn Kevin on mielissään siitä, että jo tässä vaiheessa ollaan selvillä valmentajasta. Hänen näkemyksensä on, että kaikki näyttää ensi kauden suhteen hyvältä. Useimmat pelaajatkin jatkavat uraansa joukkueessa. Niemelä pitää silmät auki, mitä vahvistuksiin tulee.

Niemelä asettui kesällä asumaan avovaimonsa Helin ja hänen lastensa kanssa Nivelaxiin. Niemelän oma 5-vuotias tytär Aksia asuu Salossa ja vierailee säännöllisesti saarellamme, jossa hän viihtyy.

Niemelän mukaan kaikki näyttää hyvältä. Hänellä on suuria odotuksia mitä tulevaan kauteen tulee ja iloitsee päästyään kantamaan vastuuta FC Bodasta.

TEXT & FOTO: ABL

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram