Taalintehtaalle smoothiebaari

melissa_madicken_sahlgren_art

Melissa och Madicken tarjoavat maistiaisia Ilmoituslehden toimittajalle. Keltainen mango- ja inkiväärismoothie maistuu kesäiseltä, roosanvärinen mansikalta.

DB Marina asettaa !Splash! -projektin myötä saaristolaistorin erään puodin nuorten yrittäjien käyttöön. Projektiryhmään kuuluvat Sam Forsbomin lisäksi myös kunnan elinkeinojohtaja Erik Lund, K-kauppias Axel Eriksson, yritysneuvoja Mats Nurmio ja yrittäjä Maria Pick. Tarkoituksena on suoda nuorille mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä luomalla oma kesätyöpaikka. Projektiryhmä opastaa ja kannustaa nuoria yrittäjiä.

Kun Sahlgrenin sisarukset näkivät projekti-ilmoituksen, he päättivät hakea mukaan. Heidän ideansa smoothiebaarista pidettiin hyvänä ja heidät valittiin kesän nuoriksi yrittäjiksi. 

Madicken, 13 v. ja Melissa, 12, kertovat, että he pitävät niin smoothien valmistamisesta kuin sen nauttimisesta. 

M & M:n smoothiebaarista asiakkaat pääsevät kesällä valitsemaan viideen eri smoothien välillä. Melissan synttärijuhlilla vieraat saivat kokeilla ja arvioida yhdeksän eri smoothieta. Viisi parasta löytyvät kesän listalta. Tytöt aikovat nimetä smoothiet englanniksi niiden värien perusteella. Heidän aikomuksenaan on tarjota saariston kaikkein vitamiinipitoisimmat ja maistuvimmat smoothiet asiakkaileen.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

13.4_kompass_254x140_HighRes

Kevään aikana he ovat saaneet apua yrityksensä perustamiseen. He ovat suorittaneet hygieniapassin, luoneet logon ja Pick on auttanut heitä reseptien kehittämisessä. Yrityksen perustaminen onkin paljon mutkikkaampaa, mitä he olivat uskoneet. Tytöt ovat kiitollisia saamastaan avusta. Perhe ja ystävätkin ovat alusta saakka auttaneet heitä. Koska he ovat niin nuoria, vanhemmat toimivat taustavoimana.

Smoothiebaari avataan lauantaina kesäkuun 10. päivänä Taalintehtaanpäivänä. Tytöt avaavat pienen puodin luukut ja tarjoavat viilentäviä ja makoisia smoothieita asiakkailleen. He myyvät myös Söderlångvikin kartanon joitakin tuotteita. Baari on auki viitenä päivänä viikossa, keskiviikosta sunnuntaihin. Tytöt iloitsevat saamastaan mahdollisuudesta ja odottavat puodin avaamista.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

smoothiebar_art