Sisäänmuutto tuplaantui maaliskuussa

22.4.2020 - Michael Nurmi

terrassvy_artikel

Kutsuuko vastaavanlaiset näköalat ja oma rauha tulevaisuuden etätyöntekijöitä?

Saarelle kirjoille hakeutui maaliskuussa 42 henkilöä, mikä on yli tuplasti verrattuna edellisvuosien maaliskuuhun (2018 16,  2019 19). Toimituksen tietoon on tullut, että jotkut tekivät sen kun Uudenmaan rajat suljettiin. Lisääntyykö sisäänmuutto pitkän päällä, kun etätyöstä ehkä tulee uusi normaali?

Kunnan kehittämispäällikkö Gunilla Granberg vahvistaa, että monet ovat halunneet kirjoille maaliskuussa. Hän iloitsee, mutta ei halua tässä vaiheessa vielä tehdä liian pitkälle vieviä johtopäätöksiä.

- Maistraatin numerot ovat aina alustavia. Kunta saa tilastokeskuksen lopulliset numerot vasta jälkikäteen. Lisäksi sisäänmuuttajien määrä vaihtelee kovasti eri kuukausina.

Granbergin mukaan vakavan koronakriisin myönteisiä vaikutuksia voi olla, että vapaa-ajan asukkaat entistä selvemmin huomaavat, miten hyvin etätyö kakkosasunnosta sujuu. Pitkän päälle he ehkä päättävät muuttaa tänne vakituisesti. (MN/IS)

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram