Saariston Martta kokkaa taas televisiossa

Piia Petäjäjärvi_fotograf_Ari Lahti_artikel

Piia Petäjäjärvi, ”Saariston Martta”.

Kemiönsaarella Vestlaxissa vanhassa kansakoulussa asuva Piia Petäjäjärvi eli Saariston Martta ilmestyy tänäkin kesänä tv-ruutuihin, kun AlfaTV:n Mökki ja Potkuri -ohjelma starttaa ensi viikon maanantaina 24.5. Piialla on ohjelmassa oma kokkailuosio.

Viime vuonna Kemiönsaaren Vuoden lähettilääksi valittu Piia on tunnettu konstailemattomasta kotiruoastaan, jossa ei voita ja kermaa säästellä. Sarjassa vieraillaan myös paikallisissa yrityksissä, kuten Kasper Lindroosin Mellangård-tilalla Vestlaxissa ja Meritalon hillotehtaalla Perniössä.

– Kasperin tilalla tutustuimme villasikoihin, joista on tullut gourmet-kokkien mieluisa raaka-aine sen rasvapitoisuuden vuoksi. Tilalta tarttui kesäkeittiöön mukaan makkaroita, ribsejä ja kassleria, joita ohjelmassa valmistetaan eri tavoin. Lisäksi teen muun muassa hävikistä herkuksi pannukakkua ja vanhan ajan vohveleita, Piia valottaa.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x185_abl_202120

 

Viime vuonna Saariston Martalla oli AlfaTV:llä myös oma tunnin mittainen jouluohjelma. Kesä- ja jouluohjelmista saatu palaute on ollut kannustavaa.

– Alussa kaikki uusi jännitti kovastikin, mutta nythän nämä kuvaukset sujuvat jo oikeinkin hyvin, Piia naurahtaa.

Saariston Martta pitää blogiaan kotisivuillaan www.saaristonmartta.fi ja päivittää ahkerasti Instagram- ja Facebook-sivujaan. Kuvapalvelu Instagramissa hänellä on jo lähes 3500 seuraajaa.

Mökki ja Potkuri AlfaTV:llä 24.5. alkaen klo 19. Ohjelmassa on kaiken kaikkiaan viisi jaksoa ja ne on nähtävissä myös netissä tv-esityksen jälkeen osoitteessa www.permanto.fi.

Teksti: ABL, Kuva: Ari Lahti, Övers. :IS