Päivä Taalintehtaan paloasemalla

30.11.2023 - annonsbladet
Julia Sjoholm ja Kira Vahlsten
Julia Sjöholm ja Kira Vahlsten junioriosastolta huolehtivat eräästä asemasta.

Dragsfjärdin puolivirallinen palokunta järjesti lauantaina, tänä vuonna ainoana saaren palokuntana, ”Päivä paloasemalla” -tapahtuman. Vieraille tarkoitettu ohjelma rakentui eri asemista. Eräässä pääsi ruiskuttamaan vettä keinotekoisen talon ikkunoiden liekkeihin vanhanajan paloruiskulla. Vierailijat pääsivät kokeilemaan rappujen nousemista savusukeltajan varusteissa sekä kokeilemaan ensisammutusta. Andreas Nyman korostaa, miten tärkeää on osata käyttää käsisammutinta. Monella on sellainen kotona, mökillä, veneessä tai autossa mutta ei välttämättä tiedä miten sitä käytetään tulen nopeaan sammuttamiseen.

Eniten tapahtumassa vierailivat lapsiperheet. Lapsille jaettiin muovisia palokypäriä ja he saivat myös suunnitella oman palosammuttimensa. Paikalla olivat myös SPR sekä TYKs -akuutin Kemiönsaaren ambulanssi. Vierailijat pääsivät tutustumaan niihin ja niiden varusteisiin. Toimintaa saattoi tukea ostamalla grillimakkaraa, kahvia ja mehua pienpurtavineen.

Palokunnalla on aktiivinen junioriosasto, johon kuuluu kymmenkunta nuorta. Julia Sjöholm ja Kira Vahlsten jakoivat lapsille tavaroita. Kira kertoo kiinnostuneensa toimintaan jo kahdeksanvuotiaana, kun palokunta vieraili koulussa. Yhdentoistaikäisenä hän liittyyi junioritoimintaan yhdessä Julia -kaverinsa kanssa. Julian mukaan toiminta kuulosti mielenkiintoiselta. Tytöt harjoittelevat keskiviikkoisin. Harjoittelu koostuu teoriasta ja käytännön harjoituksista. He aikovat jatkaa osallistumistaan kunnes ovat varttuneet niin paljon, että pääsevät aitoihin tehtäviin. Liam Granlund ja Andreas Sandell viihtyvät junioriosastossa. He kiinnostuivat Kiran tapaan, kun palokunta vieraili koulussa.

TEKSTI & KUVA: MARIA MANELIUS, KÄÄNNÖS: INGRID SANDMAN

Theo Svenlin
Theo Svenlin, 2 v. piti paloautoa jännittävänä.
Andreas Nyman
Andreas Nyman on tyytyväinen lauantain tapahtumaan ja kehottaa palokunnan toiminnasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.
Andreas Sandell ja Liam Ginlund
Liam Granlund seuraa Andreas Sandellia, kun Andreas samuttaa tulen käsisammuttimella.
Brandstation
Paikalla olivat niin paloauto kuin ambulanssi.
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram