Oppilaat esittelevät voimaeläimiään Björkbodassa

Ria-Noore Haimo-Abinoa_art

Ria-Noore Haimo-Abiona on johtanut Kreaviva klubben -iltapäiväkerhoa, jossa alakoululaiset ovat luoneet oman voimaeläimen.

Onko sinulla eläin, joka antaa sinulle voimaa? Silloin Kulturhuset Björkbodan näyttely, jossa alakoululaiset esittelevät töitään, voisi olla jotain sinulle. Vai haluatko osallistua oman voimaeläimesi luomiseen?

– Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Kaikki opiskelijat saivat voimaeläimensä valmiiksi, mikä miellyttää minua.

Näin sanoo Ria-Noore Haimo-Abiona, Kemiönsaaren alakoululaisille tarkoitetun luova kerho Kreativa klubben -iltapäiväkerhon johtaja. Kerhon osallistujien joukossa on oppilaita kaikista kunnan kouluista, sekä ruotsin- että suomenkielisistä, paitsi Rosala-Hitis skola- koulusta saaristossa. Haimo on vieraillut oppilaiden luona kouluissa, joissa on järjestetty kerhotoimintaa koulupäivän päättymisen jälkeen. Jonas Lindberg on toiminut assistenttina. 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

25.5_kompass_254x140_HighRes

Ilmoituslehti kohtaa Haimo-Abionan Kulturhuset Björkbodassa. Siellä on kuvia oppilaista pukeutuneena voimaeläimekseen. Haimo-Abiona kertoo, että voimaeläinten käsite on hänen oma ideansa, mutta opiskelijat ovat saaneet valita eläimet itse. 

– Olen nähnyt, että luonto on hyvin lähellä opiskelijoita täällä Kemiönsaarella. Monet ovat valinneet eläimen, joka on lasten välittömässä ympäristössä. 

Opiskelijat ovat luoneet naamion kasvoille, jotkut ovat jopa tehneet puvun, jolla he kuvaavat eläintä. Voimaeläin on eläin, jonka katsotaan antavan ihmiselle voimaa, suojaa ja apua tarvittaessa.

– Oppilaat ovat valinneet muun muassa karhuja, susia, kettuja ja lohikäärmeitä. Ajatuksena oli luoda jotain käsilläni”, hän kertoo. 

Haimo-Abiona lisää, että koska Kemiönsaarella on paljon urheilutoimintaa, hän halusi järjestää jotain, joka koskettaa taidetta. Kreativa klubbenin lisäksi oppilaat voivat halutessaan osallistua joko parkouri-, liikunta- tai kokkausryhmiin koulun jälkeen. 

Kraftdjur_art

Hankkeeseen on osallistunut oppilaita kaikista Kemiönsaaren alakouluista, paitsi Rosala-Hitis skola- koulusta.

Jatketaan tänä syksynä?

Kreativa klubben on opetus- ja kulttuuriministeriön luoman suomalaisen mallin mukainen iltapäiväkerho. Tavoitteena on, että kaikilla suomalaisilla lapsilla ja nuorilla on koulupäivän aikana harrastus, josta he nauttivat ja joka on maksuton.

Haimo-Abiona on asunut Kemiönsaarella puolitoista vuotta. Hän on aiemmin opiskellut teatteria ammattikorkeakoulutasolla Savonlinnassa. Myös hän on löytänyt voimaeläimen.

– Valitsisin luultavasti delfiinin, koska ne ovat viisaita, hän sanoo. 

Vielä on epäselvää, jatkuuko hanke ensi vuonna. Haimo-Abinoa kertoo, että ilmoittautumiset avautuvat syksyllä. Kun hän tietää, kuinka monta haluaa osallistua, ryhmät muodostetaan. 

Kevätnäyttely Kulturhuset Björkbodassa on avoinna sunnuntaihin 28. toukokuuta asti.

 

Teksti & kuva: John Illman

Kraftdjuret_art

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram