Musiikkijuhlien mahtava aloitus

13.7.2023 - annonsbladet

1_Opningskonsert_art

Keskiaikakirkko luo arvokkaat puitteet sinfoniaorkesterille.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat alkoivat arvokkaasti Kemiön kirkossa tiistaina. Sinfoniaorkesterin esiintyminen pikkupaikkakunnalla ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys, mutta Jyväskylä Sinfonia vieraili saarellamme jo toistamiseen.

Orkesteria johti Kaapo Ijas ja ohjelmistossa oli tutuista tutuimpien säveltäjien, Richard Wagnerin ja Wolfgang Amadeus Mozartin teoksia.  Musiikki soi mahtavasti keskiaikaisen kirkon holvien alla. Sopraano Helena Juntunen hurmasi yleisön dramaattisilla tulkinnoillaan Wagnerin Wesendonck Lieder:istä ja palkitsi suosionosoitukset ylimääräisellä numerolla.

Musiikkijuhlat järjestetään nyt 25. kerran. Vuosia taiteellisina johtajina toimineet viulistisisarukset Katinka ja Sonja Korkeala huomioitiin kukkakimpuin.

Näin mittavan tapahtuman järjestäminen pienellä paikkakunnalla olisi mahdotonta, elleivät paikalliset taidemusiikin ystävät avustaisi vapaaehtoisina huolehtien lukemattomista käytännön tehtävistä. Kuten tauon kahvitarjoilusta makoisine saaristolaisvoileipineen.

FESTIVAALI jatkuu aina sunnuntain Grande finalde -konserttiin saakka. Tänään konsertteja järjestetään Söderlångvikissa ja Salon Veturitallissa. Perjantaina vuorossa ovat tunnelmalliset Kirkosta kirkkoon -konsertit Västanfjärdissä ja lauantaina voi yhdistää Labbnäsin ja Söderlångvikin konsertit kulinaarisiin elämyksiin.

 

Teksti & kuva: Ingrid Sandman

 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

13.7_kompass_254x140

Suurten säveltäjien luoma musiikkinäytelmä Kemiönsaarella

Kemiönsaaren musiikkijuhlat ovat parhaillaan käynnissä. Huomenna perjantaina Västanfjärdissä kuullaan kaksi konserttia, yksi Västanfjärdin uudessa kirkossa ja toinen vanhassa. Uudessa kirkossa soittaa Mozartin, Haydnin ja van Beethovenin musiikkia, joilla kaikilla oli yhteyksiä Wieniin nykyisessä Itävallassa. Konsertti alkaa klo 20.30.

Myöhemmin samana iltana vanhassa kirkossa kuulijat matkustavat ajassa taaksepäin 1500-luvulle ja 1700-luvun lopulle. Muun muassa brittiläiset Tobias Hume ja Orlando Gibbons ovat säveltäneet kappaleet musiikkiin, jota soitetaan konsertin aikana.

 

Teksti: John Illman

2_Kaffeservice_art

Kahvitauko. 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram