Missä on Kemiönsaaren helmi?

pelilauta_artikel

Pelilauta on visuaalisesti näyttävä.

Kemiönsaari on saanut oman lautapelin nimeltään Kimitoöns Pärla. Pelin kehittäjä John Byman kertoo, että peli on samankaltainen kuin klassinen Afrikan tähti, mutta tässä pelissä pelaajat seikkailevat tutummissa Kemiönsaaren maisemissa etsien Kemiönsaaren helmeä. Pelin on kuvittanut Alexander Ginlund, joka ansaitsee Bymanin mielestä hatunnoston tekemästään työstä, joka ylitti hänen odotuksensa. Pelilaudan kuvituksessa on otettu huomioon saaren alueiden historiaa ja kulttuuria.

Lautapelin tarkoituksena on löytää Kemiönsaaren helmi ja tuoda se turvaan joko Strömmaan tai Pungböleen. Helmi voi olla kätkettynä minne vain Kemiönsaaren pohjoisosista aina Bengtskäriin asti, joten pelaamisen ohessa pelaaja samalla tutustuu Kemiönsaaren joka kolkkaan. Helmen lisäksi laudalle on kätkettynä muitakin arvokkaita helmiä, joiden löytämisestä pelaaja saa rahaa, jota puolestaan tarvitsee pelimerkkien kääntämiseen tai merellä matkustamiseen. Mutta varo, matkan varrella vaaniva viikinki voi viedä kaiken!

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

11.8_kompass_254x140_HighRes

Vaikka pelitoveri löytäisi Kemiönsaaren helmen ennen sinua, niin peli ei vielä siinä vaiheessa ole pelattu. Vielä pitää selvitä maaliin asti, ja mutkia matkaan voivat tuoda esimerkiksi pelikaverin löytämät simpukankuoret ja merimetsot. Jännitystä peliin tuovat myös chans-kortit, jotka voivat joko helpottaa tai hankaloittaa matkaa.

Peli on tarkoitettu 2-4 pelaajalle ja sopii Bymanin mukaan hyvin koko perheelle. Hän lisää, että sääntöjä voi myös hieman soveltaa aivan perheen pienimmille. Pelin ohjeet ovat sekä ruotsiksi että suomeksi. Peli maksaa 49e ja sen voi ostaa Söderlångvikin kartanosta, Västanfjärdin Knalliksesta ja Kemiön Sisu-talolta. Bymanin mukaan peliä voidaan valmistaa enemmänkin, mikäli ne loppuvat varastosta. – Kenenkään ei tarvitse pelätä, että jäisi ilman peliä, hän vakuuttaa.

 

Teksti & kuvat: Saara Laaninen

setelit_artikel

Pelin seteleihin on painettu tunnettuja kemiönsaarelaisia. Tunnistatko kaikki?

abl_prenumerera_6x185web

 

Tilaa helposti sähköpostilla info@annonsbladet.fi