Lastennäytelmän ensi-ilta perjantaina

20.4.2023 - annonsbladet

bruksteatern_art

Musikaali saa ensi-iltansa perjantaina.

Taalintehtaan ”Talolla” 23 lasta harjoittelee intensiivisesti; ”Det lilla skräckkcaféet” -musikaalin ensi-ilta on perjantaina. Bruksteaternin lasten ja nuorten ryhmä tuottaa jo 19. esityksensä. Ohjauksesta vastaavat, kuten aiemminkin, Hasse Ginlund ja Ulla Väärä. Koska kyseessä on musikaali, esitykseen sisältyy paljon lauluja. Laulujen harjoittelusta vastaavat Emmi Väärä ja Emma Sandell. Kuten tapana on, Pia Nyman huolehtii puvustuksesta. Bruksteaternin mittava vaatevaraosto löytyy Talon ullakolta.

Ginlund kertoo, että harjoitukset alkoivat jo syyskuussa. Ajatuksena on, että näytteleminen toimisi kuin mikä tahansa muu harraste. Tavataan viikottain pidemmän ajan jotta lapsista tulisi tiivis yhteisö; näin näytelmä pikkuhiljaa kehittyy. Ulla Väärä korostaa, että kaikki lapset ovat tervetulleita ryhmään ja saavat näytelmistä oman roolinsa. Hän sanoo, että lasten teatterissa kaiken ei tarvitse olla täydellistä; kaikille asiasta kiinnostuneille kuuluu tarjota mahdollisuus osallistua.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

20.4_kompass_254x140_HighRes

Musikaali on melko haastava. Se kertoo ystävyydestä ja rakkaudesta, jotka voittavat pahan. Yhdessä selvitään kaikesta. Koska harjoituksia on ollut niin pitkään, lapset ovat varmoja rooleissaan. Monet ovat voittaneet ujoutensa. Tänä  vuonna mukana on aika monta ala-asteen ikäisiä vasta-alkajaa.  Hekin uskaltavat esiintyä lavalla laulaen niin yksin kuin duetoissakin. Näytelmä on valmis esitettäväksi ja perjantain ensi-illan liput ovat melkein loppuunmyydyt. Seuraavat esitykset ovat huhtikuun 23., 25. Ja 26. päivinä. Toivon mukaan monet ottavat tilaisuudesta vaarin ja saapuvat nauttimaan iloisesta ja jännittävästä lastennäytelmästä.

lina_malm_alvin_joki_art

Lina Malm Mongona, Alvin Joki Kallena.

Lina Malm osallistuu jo viidennen kerran. Hän esittää Mongoa, maan keskipisteestä saapuvaa hahmoa. Hän pitää roolistaan ja osaa sen lukuisat vuorosanat. Hän pitää laulamisesta ja musikaali sopii hänelle hyvin. Alvin Joki puolestaan osallistuu ensimmäistä kertaa. Hän esittää toisessa näytöksesä Kallea. Rooli on melko mittava ja Alvinin mukaan vuorosanat aiheuttivat alussa vähän pulmia; nyt hän osaa ne hyvin. Hänen mielestään näytelmä on hauska. Hänkin pitää laulamisesta, mutta jännittää silti hieman kaksinlaulun vuoksi. 

Ennen ensi-iltaa lapset ovat harjoitelleet useita kertoja viikossa. Alvin sanoo, että joskus tiiviit harjoitukset tuntuvat etukäteen rasittavilta mutta paikan päällä on silti hauskaa. Kummatkin nuoret aikovat osallistua seuraavaankin näytelmään. Tulossa on 20. juhlavuosi.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius

hasse_ginlund_emmi_vaara_pia_nyman_ulla_vaara_art

Hasse Ginlund, Emmi Väärä, Pia Nyman ja Ulla Väärä.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram