KSF:n jalkapallotytöt ovat valmiita Nurmikenttä Cupiin

3.8.2023 - annonsbladet
Kuva: Célia Lindström, Ellinor Dahlbom ja Lilja Dahlbom ovat valmiina Nurmikenttä Cupiin.

Taitava harhauttaja, varma puolustaja ja monitaitoinen keskikenttäpelaaja kertovat, että Nurmikenttä Cup, jota pelataan nyt lauantaina on hauska turnaus. Aiempina vuosina joukkue on pärjännyt hyvin, miten menee tänä vuonna?

Kimito Sportföreningin vuosina 2010 ja 2011 syntyneiden tyttöjen joukkue osallistuu tulevana viikonloppuna Amospuistossa pelattavaan Nurmikenttä Cupiin. Ellinor ja Lilja Dahlbom sekä Célia Lindström odottavat turnausta innolla.

– Olemme erittäin innoissamme, Lilja Dahlbom sanoo.

Tytöt kertovat pelanneensa jalkapalloa kuusi vuotta. Joka vuosi he ovat osallistuneet Nurmikenttä Cupiin. Aiemmissa turnauksissa he ovat pärjänneet hyvin.

– Olemme pelanneet finaalissa useita kertoja, Lindström sanoi.

Nurmikenttä Cupiin joukkueen pelaajat ovat jakaantuneet kahteen joukkueeseen, vuonna 2010 syntyneet tytöt ovat muodostaneet oman ryhmän. Vuonna 2011 syntyneet ovat pelanneet toisessa joukkueessa.

KSF kohtaa yleensä Tammisaaren EIF:n ja Paraisten PIF:n Nurmikenttä Cupissa. Tämän vuoden vastus on epäselvä Dahlbomien ja Lindströmin osalta.

Kentällä Ellinor Dahlbom pelaa vasempana laitahyökkääjänä ja Lindström oikeana laitapuolustajana. Lilja Dahlbom pelaa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Lindström kertoo, että hänen vahvuuksiaan pelissä ovat pallon purkaaminen vastustajan hyökätessä ja syöttöpeli.

Lilja Dahlbom puolestaan kuvailee itseään monipuoliseksi pelaajaksi.

– Olet hyvä kuljettamaan ja laukomaan, Lindström sanoo ja kuvailee Ellinor Dahlbomia pelaajana.

Valmentaja Fred Nordell aloittaa harjoitukset. Pian sen jälkeen alkaa sataa kovaa. Harjoituksiin kokoontuu 20 pelaajaa. Tytöt harjoittelevat paljon syöttöpeliä.

 

Nurmikenttä Cupin lisäksi tänä viikonloppuna pelataan myös otteluita toisen jalkapalloturnauksessa, nimittäin MM-kisat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Lohkovaihe on ohi, pudotuspelit ovat käynnissä. Tytöillä on suosikkijoukkue turnauksessa.

– Kannustamme Englantia. Heillä on aina hyviä pelaajia.

Suuri kahdeksan tai kymmenen tunnin aikaero Suomen ja kisojen isäntämaiden välillä tarkoittaa, että ottelut pelataan yleensä aamuyöllä ja aamulla Suomen aikaa. Tytöt sanovat nähneensä osan peleistä, mutta eivät kaikkia.

Lilja Dahlbom mainitsee englantilaispuolustajan, maajoukkueen kapteenin Leah Williamssonin taitavana pelaajana. Williamsson pelaa lontoolaisseura Arsenalissa.

Mitä tulee suosikkijoukkueisiin seuratasolla, tytöt suuntaavat edelleen katseensa pääasiassa Espanjaan.

– Real Madrid on suosikkijoukkueeni. Muun muassa Luka Modrić on erittäin hyvä, Lilja Dahlbom sanoo.

Kroaatialainen Modrić on varakapteeni madridilaisseurassa. Real Madridin miehet ovat liigamestareita Espanjassa, naisten joukkue on ollut olemassa vasta muutaman vuoden.

Dahlbom mainitsee myös Tottenhamin, myös Lontoosta, joukkueena, jota hän seuraa.

Célia Dahlbom puolestaan uskoo, että Manchester Cityn norjalainen hyökkääjä on maailman paras pelaaja.

– Erling Haaland on taitava ja erinomainen hyökkääjä.

TEKSTI & KUVA: JOHN ILLMAN

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram