KSF haluaa voittaa juhlavuoden kotiturnauksen

3.8.2023 - annonsbladet

GC pojkar

Foto: Isac Lindgård ja Elis Taipale uskoo menestykseen tämän viikonlopun Nurmikenttä Cupissa.

KSF:n vuonna 2011 syntyneet poikien juniorit janoavat Nurmikenttä Cupin kultaa. Itseluottamus on hyvällä tasolla.

Jalkapalloturnaus Nurmikenttäcup pelataan lauantaina 5. elokuuta Amospuistossa Kemiön keskustassa. Tänä vuonna turnauksessa pelaa 45 joukkuetta. Yksi niistä on Kemiöläisseura Kimito Sportföreningin poikien joukkue, jossa pelaajat ovat syntyneet vuonna 2011. Isac Lindgård ja Elis Taipale kertovat, että joukkue pelaa turnauksessa kolmatta kertaa.

– Toivomme menestystä turnauksessa, Lindgård sanoo.

KSF:llä on turnauksessa yhteensä kymmenen joukkuetta, sekä tyttöjen että poikien joukkueet.

Taipale kertoo, että aiempien vuosien turnauksissa pojat ovat kohdanneet IFK Mariehamnin junioreita. Tänä vuonna kemiöläiset pelaavat myös ahvenanmaalaisia vastaan, tällä kertaa he kohtaavat sinivalkoisen Jomala IK:n. Pojat pelaavat kahdeksalla kenttäpelaajalla ja maalivahdilla.

– Aiemmin meillä oli Nurmikenttä Cupissa kaksi joukkuetta, mutta nyt osallistumme vain yhdellä, Taipale kertoo.

Ensimmäinen Nurmikenttä Cup pelattiin vuonna 1993. Niinpä turnaus juhlii tänä vuonna 30-vuotispäiväänsä. Jalkapallojaoston puheenjohtaja Markus Dahlbom kertoo, että turnauksen perusajatuksena oli, että Kemiönsaaren jalkapallojuniorit pääsisivät pelaamaan saaren ulkopuolisia joukkueita vastaan.

– Nappulaliigassa juniorit pelaavat vain muualta Kemiönsaaresta tulevia junioreita vastaan. Nurmikenttä Cupissa kohdataan muitakin vastustajia, mikä on tervetullutta.

Nappulaliigassa pelaa usein joukkueita myöskin Sauvosta ja Perniöstä, mutta muuten asiat ovat niin kuin Dahlbom sanoo. Tämän vuoden Nurmikenttä Cupissa Kemiönsaareen tulee muun muassa Tammisaaren EIF, Karjaan BK-46, FC Inter Turku ja HJK.

Maanantain harjoituksiin osallistuu yksitoista pelaajaa. Joukkue on saanut uuden pelaajan. Valmentaja Peter Eggert kertoo, että tänä viikonloppuna pelataan Nurmikenttä Cup ja useimmat pelaajat ilmoittavat olevansa tulossa siihen. Harjoituksissa harjoitellaan muun muassa syöttöpelejä.

Pojilla on hyvä yhteenkuuluvuus joukkueen sisällä. He vitsailevat paljon keskenään ennen harjoitusten alkua.

Isac Lindgård kertoo pelaavansa laitapelaajana. Elis Taipale puolestaan on keskuspuolustaja ja hyökkäyksen kärkipelaaja. Vaikka hän pelaa puolustajana ja hyökkääjänä, hän tuo silti maalivahdin hanskat harjoituksiin. Taipale menee maaliin ja hänen joukkuetoverinsa yrittävät potkaista palloa maaliin, mutta eivät onnistu. Hän tekee pari taitavaa torjuntaa.

Lindgård kertoo, että pojilla on selkeä tavoite turnaukselle. Aiemmin he ovat voittaneet kultaa ja ottaneet hopeaa.

Tarkoittaako tämä, että tavoittelet kultaa tänä vuonna?

– Totta kai, huutaa joukkuetoveri heidän takanaan.

TEKSTI & KUVA: JOHN ILLMAN

Grasplanscup pojkar

Foto: Pojat harjoittelevat syöttöpelejä maanantain harjoituksissa.

3.8_kompass_254x140_HighRes

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram