Kimbalot tuo näkyvyyttä

26.10.2023 - annonsbladet
Engelsby Tehtaan Jens Törnqvist toivoo, että Kimbaloiden aikana on paljon ihmisiä liikkeellä.

Suomen rakennusala on tällä hetkellä vastatuulessa. Tekniikatavaratalo Strandellin toimitusjohtaja Kim Strandell on kuitenkin tyytyväinen tämän vuoden myyntiin, välillä hän tarvitsee myös isompaa henkilökuntaa paikan päälle.

– Tarvitsisimme kesän aikana osaavia sijaisia. Osa-aikaiset asukkaat ovat meille tärkeitä asiakkaita, ja kuten kaikki tiedämme, monet heistä viettävät enemmän aikaa Kemiönsaarella kesälomien aikana.

Strandellin isä perusti tavaratalon vuonna 1950. Vuodesta 1983 lähtien Strandell on ollut osakeyhtiö. Vuonna 2025 vietetään 75-vuotisjuhlaa. Yritys toteuttaa sähkö- ja LVI-asennuksia, myy lämpöpumppuja ja aurinkopaneeleja sekä tekee LVI-suunnittelua. 

Kuten aiempinakin vuosina, myös Tekniikkatavaratalo Strandell osallistuu perjantaina Kimbalot-ostostapahtumaan. Kim Strandell kertoo näkemyksensä tapahtumasta.

– Näkyvyys sekä palaavat ja uudet asiakkaat on aina tärkeää yrityksille. Kimbalot on esimerkki joka täyttää tämän.

 

”Toivottavasti on paljon ihmisiä liikkeellä”

Kemiössä järjestetään perjantaina 27. lokakuuta Kimbalot -ostostapahtuma. Yksi tapahtumaan osallistuvista yrityksistä on rautakauppa Engelsbyn Tehtaat. Vaikka myynti on laskenut kahteen viime vuoteen verrattuna, toimitusjohtaja Jens Törnqvist on tyytyväinen tämän vuoden kauppaan. 

– Panostamme hyvään asiakaspalveluun, ja mielestäni olemme onnistuneet siinä hyvin, Törnqvist sanoo.

Engelsby Verk on ollut olemassa vuodesta 1924 ja juhlii ensi vuonna 100-vuotista taivaltaan. 

Kuten aiempinakin vuosina, rakennustavaratalo on mukana Kimbaloissa. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2021 lähtien. 

– Toivottavasti sinä päivänä on paljon ihmisiä liikkeellä. Jotta tapahtumalla olisi täysi vaikutus, on tärkeää, että mukana on paljon yrityksiä - kuten onkin, Jens Törnqvist sanoo.

 

Talvirenkaisiin vaihtaminen

Kemiön Väri ja Autotarvike Oy:n Ola Karlsson sanoo, että tämän vuoden myynti on ollut rauhallisempaa kuin viime vuonna. Kaupan rauhallisuus ei koske vain Kemiönsaarta. 

– Olen myös kuullut, että saman alan toimijoilla Turussa on ollut aiempaa vähemmän asiakkaita.

Karlssonin mukaan tämän vuoden myynnin lasku johtuu siitä, että Kemiönsaarella on tänä vuonna vieraillut vähemmän osa-aikaisia asukkaita ja kesävieraita kuin kahdella edellisellä kaudella. Koronapandemian ja siihen liittyvien rajoitusten poistuttua suomalaiset ovat voineet matkustaa lomalle esimerkiksi lämpimämpiin maihin. 

– Osa-aikaiset asukkaat ovat meille erittäin tärkeitä asiakkaita, Karlsson sanoo. 

Lämpö ei kuitenkaan liity kuluvaan vuodenaikaan. Karlsson, joka myy autojen osia, väriä, renkaita ja paljon muuta, kertoo, että autojen talvirenkaisiin vaihtaminen on pitänyt henkilökunnan kiireisenä tällä viikolla.

– Ja tulemme olemaan kiireisiä tämän kanssa seuraavien viikkojen aikana.

Karlsson lisää, että myymälässä on rengashotelli. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas voi jättää kesärenkaansa myymälään talven ajaksi ja noutaa ne, kun on aika laittaa kesärenkaat päälle. Nämä renkaat pestään ja varastoidaan talven ajaksi. Samoin asiakas voi jättää talvirenkaansa kauppaan kesällä.

Kemiön Väri ja Autotarvike osallistuu ensimmäistä kertaa Kimbalot-ostostapahtumaan.

 

Haasteellinen vuosi Hydroforestille

Pienkonetavaratalo Hydroforestin perustaja Klaus Sundblom ei ole tyytyväinen yrityksen tämän vuoden kauppaan. Liiketoiminnan osalta tämä vuosi on ollut selvästi huonompi kuin kaksi edellistä. 

– Kuiva kesä oli merkittävä tekijä tässä. Mutta myös se, että Kemiönsaarella lomailee vähemmän ihmisiä kuin koronapandemian aikana, hän sanoo.

Hydroforest myy muun muassa mönkijöitä, ruohonleikkureita, trimmeriä, moottorisahoja ja muita pienempiä koneita. 

Hydroforest osallistuu perjantaina järjestettävään Kimbalot-ostostapahtumaan. Viime keväänä aloitettu leimajahti on nyt myös ohjelmassa. Jahti tarkoittaa, että osallistujat, joilla on leimakortti ja kymmenen leimaa osallistuvilta yrityksiltä, voivat voitta arvonnassa palkintoja.

TEKSTI & KUVA: JHON ILMAN

Ola Karlsson ja Kemiön Väri ja Autotarvike on ensimmäistä kertaa mukana Kimbaloissa.
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram