Kemiönsaaren Meripelastajat on vuoden meripelastusyhdistys

Kuva: Kemiönsaaren Meripelastajien puheenjohtaja Calle Storm. 

Länsi-Suomen merivartioston kommodori Marko Tominen on palkinnut Kemiönsaaren Meripelastajat työstään. Yhdistys valittiin vuoden 2022 meripelastusyhdistykseksi toiminta-alueellaan. Perusteluissa mainitaan että Kemiönsaaren Meripelastajien toiminta on aktivoitunut ja kehittynyt viimeisten vuosien aikana merkittävästi. Yhdistys on tehnyt arvokasta vapaaehtoistyötä auttaen hädässä olleita merenkulkijoita. Yhdistys on suorittanut annetut meripelastus- ja avustustehtävät laadukkaasti ja on ollut toiminnassaan luotettava sekä yhteistyökykyinen. Kemiönsaaren Meripelastajien aktiivinen toimintaja läsnäolo on tukenut omalta osaltaan alueen veneilijöiden meriturvallisuutta.

MERIPELASTAJIEN puheenjohtaja Calle Storm iloitsee huomionosoituksesta. Hänen mukaansa kehityksen on mahdollistanut uusi hieno asema Taalintehtaalla, sekä uusi meripelastusvene Mona. Uudet toimitilat mahdollistavat entistä nopeamman lähdön tehtävään. Heinäkuussa kun venesesonki on kuumimillaan, sekä joinakin viikonloppuina, asema on miehitetty vuorokauden ympäri. Lisäksi suuri osa yhdistyksen aktiivijäsenistä asuu lähettyvillä, joten he ovat nopeasti paikalla hälytyksen sattuessa. Storm kertoo että meripelastajien kausi alkaa jäiden lähdöstä keväällä ja päättyy syksyllä meren jäätymiseen.

Aktiivijäsenten määrä on lisääntynyt kuluneina vuosina ja koulutuksen tasoa on parannettu. Nyt pandemian jälkeen toiminta on käynnistynyt hyvin uudestaan. Edelliselle aloittelijakurssille osallistui yksitoista henkeä. Seuraava kurssi järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Lisätietoa toiminnasta ja kursseista löytyy meripelastajien Facebook-sivulta.
– Tarvitsemme lisää aktiivijäseniä, sanoo Storm.

Miehistölle järjestetään myös eri tyyppisiä kursseja muiden toimijoiden kanssa. Palontorjuntakurssi järjestetään yhdessä palokunnan kanssa, sekä ensiapukurssi Punaisen Ristin kanssa.

AKTIIVIJÄSENTEN lisäksi yhdistys tarvitsee kannatusjäseniä. Yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt voivat ryhtyä kannatusjäseniksi ja tällä tavalla tukea meripelastajien toimintaa. Storm kertoo, että yhdistys on saanut hienoa palautetta kunnan asukkailta, ja monet ovat halukkaita keskustelemaan meripelastuksesta. Sekä moraalinen että sponsoreiden taloudellinen tuki on tärkeää toiminnalle. Hän haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita. Pian jäät jo lähtevät ja meripelastajat ovat valmiina kiiruhtamaan venekansan avuksi. (MM/JL)

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram