Kalkholmeninpäivä: hauskaa ja hyödyllistä

Barn på Kalkholmsdagen_artikel

Pienimmät löysivät heti leikkipaikan.

Epävakaasta säästä huolimatta Västanfjärdin Kalkholmenille kerääntyi aika paljon kävijöitä lauantaina, kun siellä järjestettiin ohjelmaa koko perheelle. Perinteinen tapahtuma tarjosi tekemistä kaikenikäisille, padelia, nuolenheittoa, ulkoshakkia tai – sopivan kokoisille – laskettelua leikkipaikan radalla tai hiekan lapiointia leikkikuorma-autoon. Kalkholmenilla ostetaan arpoja ja tavataan tuttavia kahvikupin äärellä.

Myyjiä oli paikalla tarjoamassa niin syötävää kuin kukkia ja sisustustarvikkeita. Mielenkiintoista on panna merkille, miten Kalkholmen on kehittynyt viime vuosien aikana kiitos vierasvenesataman ja marinan. Nyt paikan potentiaali on käytössä ja eri toiminnot saavat synergiaa aikaan. 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

21.7_kompass_254x140_HighRes

Kiireinen Eugenia -jahti oli paikallaan kotisatamassaan ja vieraat pääsivät tutustumaan alukseen. Vanhoja perämoottoreita oli esillä ja lisäksi käynnissä oleva oikea kuulamoottori. Ne muistuttivat entisaikojen liikkumisesta merellä; voi verrata nykypäivän polttoainetta ahmiviin meluhirviöihin!

Västanfjärdin kylätoimikunta on aloittamassa sisäänmuuttoprojektia, josta nyt jo oli jonkun verran tietoja saatavilla. Sopivasti viereisessä teltassa Kemiön Puhelin informoi palveluistaan. Hyvät datayhteydethän ovat edellytyksenä sille, että ihmiset voisivat vapaasti valita mieleisensä asuinpaikan haja-asutuseudelta.

 

Illan päätti jatkot ravintolassa.

 

Teksti & Kuva: Ingrid Sandman

artikel
Share this in: