Jussi Lindberg: ”Jos antaa, saa”

jussiojonas_artikel

Jussi ja Jonas Lindberg ovat tänä vuonna suoneet Kemiönsaaren lapsille paljon hymyjä, muistamisen arvoisia päiviä ja uusia elämyksiä. Viime vuoden hyväntekeväisyyskonserteillaan he keräsivät n. 8 000 euroa. He päättivät lahjoittaa varat päiväkotien ja perhepäivähoidon lapsille. Varojen käytöstä päättäessään useat ovat valinneet lapsille tarkoitettuja musiikkielämyksiä. Perhepäivähoidon lapsille järjestettiin toukokuussa Muumikonsertti Benny Törnroosin kanssa Kasnäsissa. Furubon, Hultan ja Sofian päiväkodit pääsivät äskettäin Söderlångvikiin kuuntelemaan Robin Hundia ja Kullan, Taalintehtaan, Rosalan ja Björkbodan perhepäivähoidon lapset viettivät hauskan päivän Åbolands Naturskolan seurassa. Viimeksimainittuun ohjelmaan Kemiönkin perhepäivähoidon lapsetkin pääsivät osallistumaan. Jotkut päivähoitoryhmät ovat hankkineet leluja. Esimerkiksi Kemiön Lillgårdenin yksityiseen päiväkoitiin hankittiin tasapainopyörät. Silva ei vielä ole käyttänyt saamiaan varoja, mutta tarkoituksena on panostaa musiikkiin.

Jonakselta ja Jussilta kysyttäessä, mikä tapahtumista on jäänyt mieleen, he kummatkin kertovat Muumikonsertista. Jussi muistelee pienokaisten iloisia ilmeitä ja Jonas toivoo, että tämä erikoinen päivä jäisi heidänkin mieleen.

– Itsekin olisin pitänyt tällaisista päiväkotimuistoista, Jonas sanoo.

Pitkin vuotta he ovat iloinneet kuullessaan onnistuneista tapahtumista, jotka on voitu järjestää heidän antamansa lahjoituksen turvin. Edelleen he saavat myös tietoja edellisvuonna lahjoittamiensa varojen käytöstä. Silloin he lahjoittivat varat, 16 000 euroa, kunnan vanhushuollon ikäihmisille.

PARHAILLAAN he harjoittelevat tämän vuoden joulukonsertteja varten. Konsertit poikkeavat edellisvuosien konserteista sikäli, että myös Stina Ekroos-Westerlund  ja 13-vuotias Emma Sjöblom esiintyvät.

– Kuulin Emman laulavan Kemiön torilla luciajuhlilla ja pidin hänen äänestään, Jussi kertoo.

Ekroos-Westerlund on tänä vuonna julkaissut soololevyn. Hän laulaa Aurorakörenissä.

– Esitämme niitä joululauluja, joista itsekin pidämme, niitä, joista saa aitoa joulun tunnelmaa, esimerkiksi Stilla natt, O helga natt ja Himlen i min famn, Jussi kertoo.

Tällä kertaa varat lahjoitetaan Tommie Mellerin muisto ry:lle. Se on järjestö, joka tukee Kemiönsaaren syöpälapsia ja alle 35 ikäisiä nuoria syöpäpotilaita.

– Valinta tuli kuin itsestään. Tänä päivänä kuulee kerrottavan niin monista syöpäpotilaista. 

HYVÄNTEKEVÄISYYSKONSERTIT ovat ilmaisia, mutta antavat tilaisuuden lahjoittaa rahaa. Rahoja voi myös lahjoittaa tilille FI2255500720042681. Luvassa on neljä konserttia: Hiittisten kirkossa sunnuntaina joulukuun 9. pnä klo 16, Kemiön Villa Landessa maanantaina joulukuun 10. pnä klo 18.30, Taalintehtaan kirkossa tiistaina 11.12. klo 18.30 ja Västanfjärdin kirkossa keskiviikkona 12.12. klo 18.30. Puolitoista tuntia kestävän konsertin lomassa glögi- ja piparkakkutarjoilu (Piparit leipoo tapahtuman ensimmäisenä ilmoittautunut sponsori Cake my way.).

– Tuunnuslauseenani on aina ollut, että se, joka antaa, myös saa. Vaikka hyväntekeväisyyskonsertti ei tuo itselleni tuloja, se tuntuu hyvältä sydämessäni. Se tunne kestää pitkään! Jussi sanoo.

Hänen mukansa kuka tahansa voi harjoittaa hyväntekeväisyyttä; siihen ei tarvita laulutaitoa. 

Tänä vuonna Jussin ohjelmassa on yhteensä kymmenen hyväntekeväisyyskonserttia. Kesällä hän esiintyi Taalintehtaan kesätorilla, ja sitten kehitysvammaisten tapahtumassa. Koulukeskuksen joulumarkkinoilla hän ja muut kuluvan vuoden hyväntekeväisyyskonserttien toimijat myös esiintyvät.

Teksti ja kuva: Emilia Örnmark/IS