Hyasintin tuoksu tuo joulun

hyacint

Pilkullinen joulutähti on kaunis.

Mitkä ovat joulukukkien suosikit tänä vuonna?

- Kyllä joulutähti ja hyasintti pitävät pintansa uudempien villitysten rinnalla. Hyasintin tuoksu kuuluu jouluun, ihan niin kuin piparkakunkin, toteaa Kukkakauppa & Puutarha Järvisen puutarhuri Annika Järvinen-Wikström.

Tuoksuttomia kukkia kysellään myös paljon. Allergioiden takia ostetaan yleensä amaryllis, jouluruusu tai tulilatva. Jouluruususta pitää muistaa, että se on kaikilta osiltaan myrkyllinen, ei siis lasten tai lemmikkien ulottuville.

- Asiakas voi tuoda meille oman korinsa tai astiansa, johon teemme jouluasetelman. Kannattaa kuitenkin varata aikaa, että ehdimme istuttaa kaikki toiveet, muistuttaa Järvinen-Wikström.

Haudoille viedään havujen lisäksi kynttilöitä, tulppaaneja ja hyasintteja. Tulppaanit ja hyasintit jäätyvät kauniisti ja koristavat hautoja pakkasten ajan. Tulee vähän väriä talven keskelle.

- Ovikranssit teemme aina jalokuusesta, etteivät ne varise niin nopeasti ja jotta ne kestäisivät ainakin keväälle asti. Koristeina voi käyttää marjoja, pähkinöitä ja käpyjä. Ja tietenkin erilaisia nauhoja ja kulkusia.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202150

Järvinen-Wikström pitää itse valkeista joulukukista. Ne rauhoittavat kotona kaiken värikylläisyyden jälkeen, josta töissä saa nauttia joka päivä.

- Kannattaa muistaa, ettei kastele joulutähteä liikaa ja kastella vain altapäin. Tarkista tilanne joka toinen päivä. Jos olet epävarma, kokeile pinnan kosteutta sormella tai kukkapurkin painoa. Jos kukkaruukku on painava, älä kastele.

Kun tilaa joulukukat Järviseltä ennen 17.12. saa ilmaisen kotiinkuljetuksen 19.–20.12.

Muista myös Kotihoidon joulukukat!

 

Teksti ja kuva: Jaana Aartomaa

gavor

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram