Energiansäästövinkkejä Villa Landessa

Human hand darwing light bulb as idea concept with chalk

Kemiönsaaren kirjasto järjestää yhdessä kunnan ja Valonian kanssa energiansäästövinkkeihin keskittyvän infoillan.  Valonia on Varsinais-Suomen kuntien yhteinen puolueeton kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio.

- Tilaisuudessa on tarjolla vinkkejä asukkaiden ja pientalojen energiansäästöön. Käsitellään lämmitystä, veden- ja sähkönkulutusta sekä hieman mahdollista sähköpulaa sekä Astetta alemmas -kampanjaa, kertoo energia-asiantuntija Liisa Harjula Valoniasta.

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se antaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

annons, mainos

Harjulan lisäksi Kemiönsaaren kunnan yritysneuvoja Mats Nurmio kertoo energiakartoituksen eduista ja neuvoo, kuinka hakea energiakartoitusseteliä, joka kattaa osan kartoituksen hinnasta.

- Kemiönsaaren kunta tarjoaa tukea energiatodistuksen hankintaan vuoden 2022 aikana. Tukea voivat hakea kuntalaiset ja paikalliset yhdistykset, jotka haluavat parantaa kiinteistönsä energiatehokkuutta, sanoo Nurmio.

Suomalaiset ovat heränneet energiansäästöön sähkösopimuskeskustelun ja Venäjän sotatoimien aiheuttaman energiakriisin myötä. Energian saatavuuden ja hintojen kohoamisen ongelmiin ei ole näkyvissä nopeita ratkaisuja, joten kuluttajien, kuntien, yritysten ja muiden toimijoiden on syytä varautua ja sopeuttaa omaa kulutustaan nykyistä pienemmäksi.

Energiailta järjestetään Villa Landessa tiistaina 1.11. klo 18. Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista. Harjulan esitys on suomeksi, muutoin tilaisuus on kaksikielinen.

 

Teksti: Annonsbladet, Kuva: Pixhill

sahkolamppu art

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram