Emma Malm pyrkii Suomen Lucianeidoksi

Emma viihtyy lapsuudenkotinsa rannalla.

Tämän vuoden Suomen Lucianeidoksi haluavien kymmenen ehdokkaan nimet julkistettiin viime viikolla. Ehdokkaiden joukossa on taalintehtaalainen Emma Malm, 19 v. Hän on ainoa Varsinais-Suomesta oleva ehdokas. Emma kertoo, että hän jo viime vuonna aikoi jättää hakemuksensa. Eri syistä näin ei kuitenkaan käynyt. Hän yllättyi ja iloitsi saadessaan nyt tiedon, että hänet on valittu ehdokkaaksi. Ensi töikseen hän soitti äidilleen kertoakseen hyvän uutisen.

LUCIANEITOPERINNE on ollut hänelle tärkeä koko hänen elämänsä ajan. Hänen äitinsä eno täyttää vuosia Lucianpäivänä. Emma ja hänen sisaruksillaan on ollut tapana esittää luciaa hänelle joka vuosi. Hän on myös esittänyt luciaa päiväkodissa.  Ala-asteen kolmannella luokalla ollessaan hän oli koulun luciana. Paras luciamuisto on vuodelta, jolloin hän osallistui Dragsfjärdin luciakulkueeseen. Silloin hän koki hauskan ja erilaisen lucia-aamun, jolloin kaikki ei sujunut ihan kuin Strömsössä. Kaikki järjestyi silti ja päivästä tuli hieno. Emma kertoo myös, että hän melkein vuosittain on osallistunut lucian kruunaukseen kirkossa.

Emman perhe, jossa on äidin ja isän lisäksi seitsemän sisarusta, tietenkin iloitsee ja on ylpeä Emman päästessä edokkaiden joukkoon. Perhe ja ystävät ovat luvanneet tukea häntä koko ajan. Siitä hän on kiitollinen. Emma viettää paljon aikaa perheen ja ystävien seurassa. Hänellä on oma asuntonsa Taalintehtaalla ja työskentelee tällä hetkellä Hannakodissa hoiva-apulaisena. Hän viihtyy työssään ja kertoo olevansa sosiaalinen ihminen, joka pitää ihmisten tapaamisesta. Hän kuvaa itsensä empaattiseksi ja ihmisistä pitäväksi. Ihmisten kohtaaminen ja heidän kuunteleminen on hänelle helppoa. Hän on myös hyvin kiltti ja avulias. Hän pitää laulamisesta ja haluaisi mielellään taas näytellä teatterissa. Hän on myös aktiivinen Taalintehtaan meripartiolaisten parissa.

EMMA kävi tiistaina Helsingissä ”De tios dag” -tapahtumassa, jolloin kaikki ehdokkaat tapasivat ensimmäistä kertaa. Äänestys käynnistyy lokakuun 28. päivänä ja jatkuu aina marraskun 15. päivään. Seuraavana päivänä ilmoitetaan, kenestä tulee tämän vuoden Suomen lucia. Järjestelyistä vastaa Folkhälsan yhdessä Ylen ja Hufvudstadsbladetin kanssa.

TEKSTI & KUVA: MARIA MANELIUS, KÄÄNNÖS: INGRID SANDMAN

Emma Malm Taalintehtaalta on yksi kymmenestä ehdokkaasta Suomen luciaksi.
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram