Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvikin luonnonruokaa

27.4.2023 - annonsbladet

Ateljé Sami Tallberg Söderlångvik -ravintola rakennus

Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik.

Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik -ravintola avaa ovensa toukokuun 2. päivänä. Uusi ravintoloitsija on palkittu kokki Sami Tallberg. Hän panostaa luonnosta saataviin sekä lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Hän sanoo tehtävänsä olevan Suomen luonnon ja siinä kasvavien raaka-aineiden tuominen kaikkien ulottuville. Konseptiaan hän on kehittänyt jo runsaat kaksikymmentä vuotta.

Ravintolaa on ehostettu ja sisustuksessa on käytetty paljon vihreää. Sali on jaettu osastoihin verhojen avulla. Näin seurueet voivat kokea enemmän yksityisyyttä. Tunnelma on kotoisa.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

27.4_kompass_254x290_HighRes

Ilmoituslehden toimittaja pääsi osallistumaan koekattaukseen viime viikolla. Pöytiin oli katettu hienoa posliinia ja maljakossa oleva pieni männynoksa loi luonnonläheisen tunnelman. Alkuruokana tarjottiin tuore villiyrttitabbouleh, tomaattia basilikan kera sekä pehmeä sieniburrataa. Alkupalan kanssa tarjottiin leipää oliiviöljyllä. Tarjoiluhenkilökunta esitteli yksityskohtaisesti annosten koostumuksen ja suositteli, missä järjestyksessä niitä kuuluisi nauttia jotta makuelämys olisi mahdollisimman hyvä. Itse valitsin pääruoaksi grillattua munakoisoa, mantelidukkahia sekä vahvasti pippurille maistuvaa persiljaa. Ruoka oli kauniisti asetettu lautaselle ja tuoksu oli ihana. Toinen vaihtoehto olisi ollut hanger steak bearnaisekastikkeen kera. Jälkiruoaksi tarjottiin vadelmia, seljankukkakreemiä ja marenkia. Jälkiruoka oli piste i:n päällä.

Söderlångvik -ravintolan sali

Ravintola on saanut kasvojenkohotuksen.

Ravintoloitsija Sami Tallberg

Sami Tallberg on Söderlångvikin uusi ravintoloitsija.

Ravintola ei ole mikään pikaruokaravintola, jossa kiireesti hotkaistaan luonas. Tarvitaan aikaa  nauttiakseen kauniista, maukkaista annoksista. Ruokalista lienee eniten aikuisten makuun, mutta lapsille on tarjolla pastaa. Gluteeniton, maidoton, vegetaarinen ja ketogeeninen ruoka on itsestäänselvyys kuten myös biohakkerseille soveltuva ruoka. Bistro on auki päivittäin klo 12 ja 15 välillä; kahvila klo 11-17. Suosituksena on, että pöytä tilataan ravintolaan aikoessa. Lisätietoa soderlangvik.fi

 

Teksti & kuva: Maria Manelius

Alkuruokana villiyrttitabbouleh, tomaattia basilikan kera sekä pehmeä sieniburrataa.

Alkuruokia; villiyrttitabbouleh ja tomaatteja, tervaa ja basilikaa sekä sieniburrataa.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram