Uuden torin avajaiset huomenna

Perjantaitori_artikel

Uudella paikalla toria pidetään ainakin tämän kesän ajan.

Toripäivä valkenee huomenna perjantaina Villa Landen edessä. Kemiön keskustan kylätoimikunta Ry:n Mona Söderblom kertoo, että toripaikkaa vaihdettiin myyjien pyynnöstä.

– Moni ei edes tiennyt missä tori on, kylteistä huolimatta.

Nyt torialue on Villa Landen edessä, K-Marketin parkkipaikalta on helppo tulla torille. Söderblomin mukaan uusi alue tuntuu enemmän torilta.

– Pieni ja tunnelmallinen kesätori, hän hehkuttaa.

Uudella paikalla toria pidetään ainakin tämän kesän ajan. Torikulttuurin kehittymistä seurataan ja mikäli paikan vaihto piristää, aletaan suunnittelemaan jatkoa. Viime viikolla myyjät olivat jo kokeilumielessä uudella paikalla, kokemukset olivat positiivisia.

– Kalamyynti kerää tietysti aina asiakkaita paikasta riippumatta, mutta uudella paikalla myyjät saavat enemmän näkyvyyttä, Söderblom kertaa myyjien kommentteja.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202121

 

Torikojuissa sijaitsevat käsityöpuoti ja Kemiön kyläyhdistys. Ne ovat ensimmäistä kertaa auki huomenna, kun uusi tori avataan virallisesti. Food Hub avataan myöhemmin kesällä. Paikalle odotetaan useita torimyyjiä. Avajaispäivänä järjestetään myös takakonttikirppis sekä kasvien myynti ja vaihtotapahtuma

– Mikäli myyjiä tulee todella paljon, voidaan ottaa lisää tilaa käyttöön, Söderblom lupaa.

Tavallisina toripäivinä alue on rajatumpi. Parkkitilaa uudella torilla riittää, markettien parkkipaikat, Wahlbergin parkkipaikka ja Villa Landen pakkipaikka ovat käytössä. Kyläyhdistys toivookin pikkutorille mahdollisimman paljon myyjiä ja kävijöitä huomenna ja tulevaisuudessa. Tori on avoinna koko kesän perjantaisin kello 12-16. Juhannuksena toripäivää vietetään jo torstaina samaan aikaan. Kemiön kyläyhdistys toimii torin vastuullisena järjestäjänä.

– Me siirsimme kojut ja suljemme liikenteen perjantaisin, Söderblom vahvistaa.

Teksti & kuva: Jerker Jokiniemi, Käännös: IS 

 

Torg_artikel