Susanna Nyman.
Saaristohotelli Merikruunun uudet ravintoloitsijat, Susanna Nyman, Turo Tamminen ja Markku
Jelekäinen, ovat työn touhussa tammikuisena maanantaiaamuna. Uunissa paistuu leipä, pannupihvit ja Kampotin pippurikastike tuoksuvat ihanalle. Ahvenkeitto porisee liedellä. Lounasta tarjoillaan Merikruunun ravintolassa nyt ensi kertaa uudella kokoonpanolla, mutta kaikki tuntuu sujuvan oikein jouheasti. Iltapäivällä on tulossa hotellin puolellekin asiakkaita.
- Kohtaa alkaa lounasaika, vähän jännittää, tuumii Nyman. - Toivomme tietenkin, että asiakkaat löytävät myös meidän hotellin puolelle. Eilen tuli jo varaus kolmeksi yöksi.
Saaristohotelli Merikruunun toinen omistaja Marjo Laine iloitsee uusista suunnitelmista, joita Nyman, Tamminen ja Jelekäinen ovat tehneet. 30-luvulla rakennetusta nukkavierusta hostelista kuoriutuu pikkuhiljaa upea Merikruunu.
(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)
- Hotellille rakennetaan kolme terassia, kaksi meren puolelle ja yksi sisäänkäynnin viereen, kertoo Laine. - Pubi on remontoitu ja hotellihuoneita kunnostetaan. Hotellissa on kolmetoista huonetta valmiina, kaikissa on WC, osassa myös suihku. Suunnitelmissa on remontoida kaikkiin huoneisiin suihkut. Myös ravintolasaliin tulee uudistuksia. Pihasuunnittelusta vastaa VIVA Garden.
Keittiössä työskentelevät Jelekäinen ja Tamminen paitsi remontoivat hotellia, ravintolaa ja pubia, myös valmistavat maukkaat ruoat. Jelekäisen bravuuri on riistaruoka ja Tammisella lohikeitto.
- Olemme suunnitelleet koko vuodeksi ohjelmaa, luvassa on tanssiaisia, viinin ja shampanjan maisteluja, erikoisviikkoja ja vaikka mitä muuta, kertoo Nyman. - Tervetuloa tutustumaan!
Teksti & kuva: Jaana Aartomaa
Markku Jelekäinen.
Turo Tamminen.