Ateljé Sami Tallberg Söderlångvik -ravintola rakennus

Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik.

Ateljé Sami Tallberg x Söderlångvik -ravintola avaa ovensa toukokuun 2. päivänä. Uusi ravintoloitsija on palkittu kokki Sami Tallberg. Hän panostaa luonnosta saataviin sekä lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Hän sanoo tehtävänsä olevan Suomen luonnon ja siinä kasvavien raaka-aineiden tuominen kaikkien ulottuville. Konseptiaan hän on kehittänyt jo runsaat kaksikymmentä vuotta.

Ravintolaa on ehostettu ja sisustuksessa on käytetty paljon vihreää. Sali on jaettu osastoihin verhojen avulla. Näin seurueet voivat kokea enemmän yksityisyyttä. Tunnelma on kotoisa.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

27.4_kompass_254x290_HighRes

Ilmoituslehden toimittaja pääsi osallistumaan koekattaukseen viime viikolla. Pöytiin oli katettu hienoa posliinia ja maljakossa oleva pieni männynoksa loi luonnonläheisen tunnelman. Alkuruokana tarjottiin tuore villiyrttitabbouleh, tomaattia basilikan kera sekä pehmeä sieniburrataa. Alkupalan kanssa tarjottiin leipää oliiviöljyllä. Tarjoiluhenkilökunta esitteli yksityskohtaisesti annosten koostumuksen ja suositteli, missä järjestyksessä niitä kuuluisi nauttia jotta makuelämys olisi mahdollisimman hyvä. Itse valitsin pääruoaksi grillattua munakoisoa, mantelidukkahia sekä vahvasti pippurille maistuvaa persiljaa. Ruoka oli kauniisti asetettu lautaselle ja tuoksu oli ihana. Toinen vaihtoehto olisi ollut hanger steak bearnaisekastikkeen kera. Jälkiruoaksi tarjottiin vadelmia, seljankukkakreemiä ja marenkia. Jälkiruoka oli piste i:n päällä.

Söderlångvik -ravintolan sali

Ravintola on saanut kasvojenkohotuksen.

Ravintoloitsija Sami Tallberg

Sami Tallberg on Söderlångvikin uusi ravintoloitsija.

Ravintola ei ole mikään pikaruokaravintola, jossa kiireesti hotkaistaan luonas. Tarvitaan aikaa  nauttiakseen kauniista, maukkaista annoksista. Ruokalista lienee eniten aikuisten makuun, mutta lapsille on tarjolla pastaa. Gluteeniton, maidoton, vegetaarinen ja ketogeeninen ruoka on itsestäänselvyys kuten myös biohakkerseille soveltuva ruoka. Bistro on auki päivittäin klo 12 ja 15 välillä; kahvila klo 11-17. Suosituksena on, että pöytä tilataan ravintolaan aikoessa. Lisätietoa soderlangvik.fi

 

Teksti & kuva: Maria Manelius

Alkuruokana villiyrttitabbouleh, tomaattia basilikan kera sekä pehmeä sieniburrataa.

Alkuruokia; villiyrttitabbouleh ja tomaatteja, tervaa ja basilikaa sekä sieniburrataa.

kimbalot_ABL_netti

Kimbalot on Kemiön keskustan kauppojen kevään avajais- ja ostosriehatapahtuma joka järjestetään nyt neljättä kertaa. Mukana on 20 yritystä, katso ketkä lehdessä olevasta ilmoituksesta. Liikkeet ovat auki normaalisti, joillakin pidempään auki illalla.

Koettavaa on koko päiväksi. Luvassa on tuote-esittelyjä ja tarjouksia vähän jokaiselle. Ilmoitukset tarjouksineen ja ohjelmineen löytyvät 27.4. ilmestyvästä Ilmoituslehdestä. Ilmaislinkki sen viikon numeroon löytyy lehden facebook sivulta. Kannattaa seurata myös yritysten omia somekananavia.

Uutta tälle keväälle on Leimajahti johon osallistuminen on ilmaista. Haet leimakortin yrityksestä, joka osallistuu Kimbaloihin. Keräät 10 leimaa korttiin mukana olevista eri yrityksistä ja jätät täyteen leimatun kortin Kimbalot -laatikkoon, joka löytyy seuraavista paikoista: Hurrikaani, Mac Daniel’s Grilli, Konditori Mazariniin ja K-supermarket Kompass. Palkintona mm. Kasnäsin kylpylän lahjakortti, langattomat kuulokkeet, lahjakortteja ja muutama muu palkinto.

- Kemiön keskustassa on vilskettä aamusta iltaan Kimbaloiden aikana, toivottavasti moni päättää tulla tutustumaan tarjontaan, tarjouksiin, tuote-esittelyihin ja vaikka nauttimaan kahvit, lounaan tai illallisen paikallisissa ravintoloissa koko perheen voimin, toivoo tapahtuman järjestäjä kaikkien yritysten puolesta, Ilmoituslehden päätoimittaja Michael Nurmi. 

Teksti: ABL

20.4_kompass_254x140_HighRes

bruksteatern_art

Musikaali saa ensi-iltansa perjantaina.

Taalintehtaan ”Talolla” 23 lasta harjoittelee intensiivisesti; ”Det lilla skräckkcaféet” -musikaalin ensi-ilta on perjantaina. Bruksteaternin lasten ja nuorten ryhmä tuottaa jo 19. esityksensä. Ohjauksesta vastaavat, kuten aiemminkin, Hasse Ginlund ja Ulla Väärä. Koska kyseessä on musikaali, esitykseen sisältyy paljon lauluja. Laulujen harjoittelusta vastaavat Emmi Väärä ja Emma Sandell. Kuten tapana on, Pia Nyman huolehtii puvustuksesta. Bruksteaternin mittava vaatevaraosto löytyy Talon ullakolta.

Ginlund kertoo, että harjoitukset alkoivat jo syyskuussa. Ajatuksena on, että näytteleminen toimisi kuin mikä tahansa muu harraste. Tavataan viikottain pidemmän ajan jotta lapsista tulisi tiivis yhteisö; näin näytelmä pikkuhiljaa kehittyy. Ulla Väärä korostaa, että kaikki lapset ovat tervetulleita ryhmään ja saavat näytelmistä oman roolinsa. Hän sanoo, että lasten teatterissa kaiken ei tarvitse olla täydellistä; kaikille asiasta kiinnostuneille kuuluu tarjota mahdollisuus osallistua.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

20.4_kompass_254x140_HighRes

Musikaali on melko haastava. Se kertoo ystävyydestä ja rakkaudesta, jotka voittavat pahan. Yhdessä selvitään kaikesta. Koska harjoituksia on ollut niin pitkään, lapset ovat varmoja rooleissaan. Monet ovat voittaneet ujoutensa. Tänä  vuonna mukana on aika monta ala-asteen ikäisiä vasta-alkajaa.  Hekin uskaltavat esiintyä lavalla laulaen niin yksin kuin duetoissakin. Näytelmä on valmis esitettäväksi ja perjantain ensi-illan liput ovat melkein loppuunmyydyt. Seuraavat esitykset ovat huhtikuun 23., 25. Ja 26. päivinä. Toivon mukaan monet ottavat tilaisuudesta vaarin ja saapuvat nauttimaan iloisesta ja jännittävästä lastennäytelmästä.

lina_malm_alvin_joki_art

Lina Malm Mongona, Alvin Joki Kallena.

Lina Malm osallistuu jo viidennen kerran. Hän esittää Mongoa, maan keskipisteestä saapuvaa hahmoa. Hän pitää roolistaan ja osaa sen lukuisat vuorosanat. Hän pitää laulamisesta ja musikaali sopii hänelle hyvin. Alvin Joki puolestaan osallistuu ensimmäistä kertaa. Hän esittää toisessa näytöksesä Kallea. Rooli on melko mittava ja Alvinin mukaan vuorosanat aiheuttivat alussa vähän pulmia; nyt hän osaa ne hyvin. Hänen mielestään näytelmä on hauska. Hänkin pitää laulamisesta, mutta jännittää silti hieman kaksinlaulun vuoksi. 

Ennen ensi-iltaa lapset ovat harjoitelleet useita kertoja viikossa. Alvin sanoo, että joskus tiiviit harjoitukset tuntuvat etukäteen rasittavilta mutta paikan päällä on silti hauskaa. Kummatkin nuoret aikovat osallistua seuraavaankin näytelmään. Tulossa on 20. juhlavuosi.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius

hasse_ginlund_emmi_vaara_pia_nyman_ulla_vaara_art

Hasse Ginlund, Emmi Väärä, Pia Nyman ja Ulla Väärä.

melissa_madicken_sahlgren_art

Melissa och Madicken tarjoavat maistiaisia Ilmoituslehden toimittajalle. Keltainen mango- ja inkiväärismoothie maistuu kesäiseltä, roosanvärinen mansikalta.

DB Marina asettaa !Splash! -projektin myötä saaristolaistorin erään puodin nuorten yrittäjien käyttöön. Projektiryhmään kuuluvat Sam Forsbomin lisäksi myös kunnan elinkeinojohtaja Erik Lund, K-kauppias Axel Eriksson, yritysneuvoja Mats Nurmio ja yrittäjä Maria Pick. Tarkoituksena on suoda nuorille mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä luomalla oma kesätyöpaikka. Projektiryhmä opastaa ja kannustaa nuoria yrittäjiä.

Kun Sahlgrenin sisarukset näkivät projekti-ilmoituksen, he päättivät hakea mukaan. Heidän ideansa smoothiebaarista pidettiin hyvänä ja heidät valittiin kesän nuoriksi yrittäjiksi. 

Madicken, 13 v. ja Melissa, 12, kertovat, että he pitävät niin smoothien valmistamisesta kuin sen nauttimisesta. 

M & M:n smoothiebaarista asiakkaat pääsevät kesällä valitsemaan viideen eri smoothien välillä. Melissan synttärijuhlilla vieraat saivat kokeilla ja arvioida yhdeksän eri smoothieta. Viisi parasta löytyvät kesän listalta. Tytöt aikovat nimetä smoothiet englanniksi niiden värien perusteella. Heidän aikomuksenaan on tarjota saariston kaikkein vitamiinipitoisimmat ja maistuvimmat smoothiet asiakkaileen.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

13.4_kompass_254x140_HighRes

Kevään aikana he ovat saaneet apua yrityksensä perustamiseen. He ovat suorittaneet hygieniapassin, luoneet logon ja Pick on auttanut heitä reseptien kehittämisessä. Yrityksen perustaminen onkin paljon mutkikkaampaa, mitä he olivat uskoneet. Tytöt ovat kiitollisia saamastaan avusta. Perhe ja ystävätkin ovat alusta saakka auttaneet heitä. Koska he ovat niin nuoria, vanhemmat toimivat taustavoimana.

Smoothiebaari avataan lauantaina kesäkuun 10. päivänä Taalintehtaanpäivänä. Tytöt avaavat pienen puodin luukut ja tarjoavat viilentäviä ja makoisia smoothieita asiakkailleen. He myyvät myös Söderlångvikin kartanon joitakin tuotteita. Baari on auki viitenä päivänä viikossa, keskiviikosta sunnuntaihin. Tytöt iloitsevat saamastaan mahdollisuudesta ja odottavat puodin avaamista.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

smoothiebar_art

Kuva: Jyväskylä Sinfonia (pressikuva)

- Kun Martti Raution kanssa kesävieraina Kemiönsaarella keksimme, että tänne voitaisiin perustaa kamarimusiikkifestivaali, mieleeni ei juolahtanut, että siitä voisi tulla vuosittain toistuva kulttuuriperinne, sanoo taiteellinen johtaja Katinka Korkeala.

Nykyään hän huolehtii tehtävästä yhdessä Sonja -sisarensa kanssa. Kaikkina vuosina sisarukset ovat myös esiintyneet festivaalin konserteissa. Kemiönsaaren Musiikkijuhlat viettää nyt 25-vuotisjuhliaan ja on kaikkina vuosina toiminut yhtä suosittuna osana saaremme tapahtumatarjonnasta. Se houkuttelee edelleen paikalle huippuartisteja niin ulkomailta kuin Suomesta ja tasokkaan ohjelmistonsa sekä mielenkiintoisten konserttipaikkojensa ansiosta yleisöä kauempaakin. Saariston luonto ja kulttuuriympäristö ei jätä ketään kylmäksi.

Tänä vuonna ohjelmistossa on huomoitu usean maineikkaan säveltäjän juhlavuosia: Ligeti (100 vuotta), Rachmanininov (150) ja Lalo (200). Festivaaliviikkon, 10.-16. heinäkuuta, aikana kuulemme yli kymmenen konsterttia mitä mielenkiintoisimmissa tilossa. Konsertteja järjestetään Sandön herraskartanossa ja Söderlångvikissa, Taalintehtaan torilla, Kemiön, Västanfjärdin ja Karunan kirkoissa sekä Salon Veturitallissa. Tarjolla on niin vanhaa kuin uudempaakin musiikkia, lauluja kuningatar Elisabeth I:n ajalta, barokkia, aina vähemmän tunnetun Ursula Mamlokin puhallinkvintettiin, joka nyt saa Suomen ensiesityksensä.

Pääsemme uudelleen kuuntelemaan Jyväskylä Sinfioniaa, joka kävi festivaalilla vuonna 2012. Nyt sitä johtaa nuori nouseva kapellimestari Kaapo Ijas; solistina on kuuluisa Helena Juntunen. Ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa www.kimitomusicfestival./fi/ohjelma.

Tutustumisen arvoisen luonto- ja kulttuuriympäristön ohella festivaali tarjoaa myös kulinaarisia elämyksiä. Artistit majoittuvat tänäkin vonna Labbnäsiin, mikä on ollut suuri elämys muusikoille, jotka suurten metropolien hotellien asemesta ovat asuneet entisessä pappilassa ja päässeet pulahtamaan järveen suoraan rantasaunasta. Mutta yleisökin on löytänyt tiensä Labbnäsin lounaskonsertille, jonka yhteydessä on tarjolla saaristolaispöytä. Söderlångvikin konsertin yhteydessä kansainvälisesti tunnettu villiyrttiguru Sami Tallberg loihtii esille herkullisen illallisen.

Sonja Korkeala korostaa, että konserttien ohjelmat on laadittu siten, että sellainenkin yleisö, joka ei ole niin tottunut taidemusiikkiin, voisi nauttia. Tulevien vuosien yleisöä ajatellen festivaali tarjoaa ilmaiset liput alle 18-vuotiaille niihin konserttitiloihin, jonne mahtuu suuri yleisö. (IS)

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram