1post_IMG_9074_artikel

Åpost käynnistyy tänään. Paketbodenin toimitsija Anne Savelius, Mohanjith Sudirikku Hannadige ja Kurt Andersson.

Kemiön bussiaseman Paketbodenin monialayrittäjä Mohanjith Sudirikku Hannadige käynnistää uuden postipalvelun, jonka myötä alle 100 gramman kirjelähetyksiä toimitetaan saaren talouksiin. Uusi palvelu on nimetty Åpostiksi. Se toimii näin: asiakas vie lähetettävän kirjeen vastaanottajan osoitteella varustettuna Pakettipuotiin. Kuljetusmaksu on 4 euroa. Lähetys toimitetaan vastaanottajan postilaatikkoon. Aluksi lähetykset toimitetaan laatikkoon kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen tarkoituksena on lisätä toimituspäiviä viiteen viikkossa.

Hannadige uskoo, että aluksi yritykset ja järjestöt voidaan ajatella olevan uuden palvelun asiakkaita, joskin kaikki ovat sen kohderyhmänä. Tavarat toimitetaan ainakin aluksi melkein kaikkiin postinumeroihin, joihin pääsee siltojen kautta.

- Miten toimimme saaristo-osan suhteen emme vielä tiedä. Haaste otetaan vastaan, kun se tulee, hän sanoo.

Ohjelmakehittäjänä toimiva Hannadige lisää, että Åpost saa nettipaikan josta voi seurata lähetysten etenemistä. Lähetysten toimituksesta vastaa aluksi hänen lisäkseen Kurt Andersson. Andersson kertoo omaavansa paikallistuntemusta, osaavan kumpaakin kotimaista kieltä, tuntevansa saaren maantieteen ja mahdolliset byrokraattiset koukerot. Andersson on myös aiemmin ollut mukana lanseeraamassa digitaalisia ratkaisuja.

HANNADIGEN mukaan postilakolla ei ole sen suurempaa osuutta uuden palvelun lanseeraamisajankohtaan.

- Olen jo viiden vuoden ajan miettinyt tällaista palvelua. Nyt näen liike- ja kehitysmahdollisuuksia Postin tarjoamien palvelujen tyyliin. On vain käärittävä hihat ja testattava, miten omat ideat toimivat todellisuudessa. On pelkkä sattuma, että Åpost lanseerataan samaan aikaan, kun Posti lakkoilee. Toki se voi olla etu.

PAKETBODEN huolehtii tästä lähtien pakettien käsittelystä ja jakelusta niin Matkahuollon kuin Åpostin puolesta. Åpost toimittaa lähetyksiä seuraaviin postinumeroihin: 25230, 25650, 25700, 25710, 25730, 25760, 25810, 25820, 25830, 25840, 25860, 25870, 25900 ja 25930.

Text och foto: Sam Cygnel, Käännös: IS

Islaparlamentet2019_20191120_103329

Islaparlamentti kokoontui Villa Landessa tänään

 

Kemiönsaaren lapsista ja nuorista koostuva Islaparlamentti kokoontuu perinteisesti lastenoikeuksien päivänä päättämään 10 000 euron avustuksen jaosta.

Valtuuston puheenjohtaja Daniel Wilson avasi kokouksen. Daniel painotti lasten oikeutta tulla kuulluksi heitä koskevissa asioissa. Wilson lupautui toimimaan kokouksen puheenjohtajana.

Avajaispuheen piti nuorisoparlamentin Noah Koivisto, joka toimii myös nuorisoparlamentin edustajana kunnanhallituksessa. Islaparlamentti kokoontuu seitsemättä kertaa. 54 ideasta on aikaisemmin äänestetty jatkoon 24. Noah painotti, että vaikka oma idea ei pääsisikään jatkoon on tärkeää tehdä aloite itselleen tärkeästä asiasta. Noah kiitti puheessaan Bosse Ahlgrenia, Jaana Erikssonia ja Gilla Granbergia, jotka uskovat saaren nuorisoon ja toivoo, että muut kunnat ottaisivat kunnastamme mallia.

Jokaisesta saaren koulusta oli edustajia paikalla. Jokaisen ääni on tärkeä, koska jatkoon päässeet ideat toteutetaan. Jokaisella edustajalle jaettiin lomake, josta valittiin korkeintaan 10 000 euron edestä ehdotuksia. Tämän jälkeen suoritettiin äänestys. Seuraavat ehdotukset esiteltiin keskiviikon kokouksessa, tummalla painetuille myönnettiin avustus:

1) Baana 5-6-luokille, Amosparkens skola 1200 euroa (13 ääntä)

2) Hags Karusell Merry, Dalsbruks skola 1800 euroa (9 ääntä)

3) Matka TPS;n jääkiekko-otteluun, Amosparken skola 400 euroa (17 ääntä) 

4) Retki Särkänniemeen tai Heurekaan, Kemiönsaaren keskuskoulu 1000 euroa (16 ääntä)

5) Iso hiekkalaatikko, Amosparken 500 euroa (16 ääntä)

6) Ilta Villa Landessa, Kemiönsaaren keskuskoulu 450 euroa (23 ääntä)

7) Kahvila koulussa, Amosparkens skola 500 euroa (18 ääntä)

8) Airtrack, Amosparkens skola 899 euroa (17 ääntä)

9) Parkourkerho, Taalintehtaan koulu 200 euroa (17 ääntä)

10) Tiedepäivä kouluille, Taalintehtaan koulu 300 euroa (14 ääntä)

11) Superpark-matka Turkuun 10-16 v, Iira Lappalainen 800 euroa (27 ääntä)

12) Iso trampoliini, Amosparkensskola 4000 euroa (0 ääntä)

13) Sykesensoroita vähän liikkuvien lasten ja nuorten aktivoimiseksi, KSKK 400 euroa (19 ääntä)

14) Linnunpesäkeinu KSKK;n pihalle, Kemiönsaaren keskuskoululle 2400 euroa (20 ääntä)

15) Uusi verkko jalkapalloareenalle, Dalsbruks skola (26 ääntä)

16) Majan rakennustarvikkeita koulun pihalle, Dalsbruks skola 200 euroa (10 ääntä)

17) Liikennepuisto Amospuistoon, Melvin, Felix ja Lilja Dahlbom 2000 euroa (18 ääntä)

18) Köysiä kiipeilyseinään, Västanfjärdin koulun oppilaskunta 300 euroa (25 ääntä)

19) Jännittäviä kirjoja Västanfjärdin kirjastoon, Västanfjärdin koulun oppilaskunta 1000 euroa (20 ääntä)

20) Liikuntavälineitä Vikingaborgiin Rosalaan, Hitis-Rosala skola 600 euroa (24 ääntä)

21) Kirjoja koulukirjastoon, Hitis-Rosala skola 600 euroa (27 ääntä)

22) Kuormaliinoja metsään, Mikael Ahlqvist, Samuel Ginman, Emma Sandell, 100 euroa (21 ääntä)

23) Suksia, sauvoja ja monoja, Amosparkens skola 800 euroa (16 ääntä)

24) Pöytäjalkapallopeli, Amosparkens skola 517,23 euroa (9 ääntä)

Dalsbruksfabrik_artikel2

Timo Kiviaho Seaport Logisticsista, Pekka Hyssy Avena Nordic Grainista ja Göran Eriksson Dalsbruks Fabrikista ovat yhteistyöhön tyytyväisiä.

Dalsbruks Fabrikin tiloissa ollut valssaamolinja on kuluneen vuoden aikana purettu pois. Yhteensä 5 100 tonnia materiaalia on kertynyt. 4 000 tonnia romua on kelvannut  uusiokäyttöön. 1 100 tonnia koneiston osia on pakattu kontteihin ja laivattu uudelleen koottavaksi Välimeren maassa. Purkutöistä ovat enimmäkseen vastanneet englantilaisen ostajan kreikkalaiset ja englantilaiset työntekijät. Dalsbruks Fabrikin toimitusjohtaja Göran Eriksson kertoo purkutöihin osallistuneen 25-30 henkilöä. He ovat majoittuneet saarelle n. 3 000 vuorokaudeksi. Kymmenkunta paikallista urakoitsijaa on myös osallistunut ja sen lisäksi tietenkin yhtiön omaa henkilökuntaa, kymmenkunta henkeä.

TOIMINTA on nyt muutosvaiheessa. Hallit on tyhjennetty ja siivottu. Ne ovat valmiit uusille toiminnoille. Tiloja on yhteensä n. 25 000 neliötä. Yli 5 500 neliötä on tällä hetkellä jo vuokrattuna. Pienyrittäjille, ehkä etenkin Kemiönsaarelta, on vapaina viisi pienehköä tilaa. Parhaillaan neuvotellaan vanhan valssaamohallin vuokraamisesta. Tilaa kutsutaan megahalliksi. Eriksson kertoo neuvottelujen noudattavan kahta eri uraa. Hän toivoo tuloksia talven aikana.

- Nyt varsinainen työ alkaa, hän sanoo.

Yhtiö on myös työstänyt uutta brandia ja logoa hallinnoimalleen alueelle. Toivotaan näiden entistä paremmin viestivän yhtiön ja alueen toiminnasta.

SATAMALLA on erityisen suuri merkitys tulevaisuuden vuokralaisten kanssa neuvotellessa. Satama on saaren ja oikeastaan Saaristomeren ainoa satama virallisen väylän päässä. Väylä on kahdeksan metrin syvyinen ja sitä voivat liikennöidä suuretkin alukset. Satamassa on suuri nosturi, joka on varustettu siten, että sillä voi käsitellä erilaisia rahteja, esimerkiksi metsä - ja bulkkituotteita. Dalsbruks Fabrik -yhtiö on tyytyväinen satamaoperaattori Seaport Logisticsiin. Yhteistyö on toiminut erinomaisesti. Seaport Logisticsin Timo Kiviaho on myös yhteistyöhön tyytyväinen. Taalintehtaalta matka Euroopan vientimaihin on lyhyempi kuin monista muista satamista.

- Ei voi liikaa korostaa sataman tärkeyttä, Eriksson sanoo.

Kunnan kanssa neuvotellaan lastauspaikan kunnostamisesta sataman läheisyydessä. Sitä käytettäisiin etenkin saariston raskaisiin kuljetuksiin. Taalintehtaan sataman asemakaavassa on uusi paikka yhteysaluslaiturille, mutta ei lastauspaikkaa yleisön käyttöön. Lastaukset on järjestettävä järjestelmällisesti satamaoperaattorin kautta, paikka kun tulisi suljetulle alueelle sataman yhteyteen.

Dalsbruksfabrik_artikel1

M/S Taliin lastataan 10 000 tonnia vientikauraa.

SUURIN vuokraaja on tällä hetkellä elintarvikeyhtiö Avena Nordic Grain Oy. Se varastoi kauraa Dalsbruks Fabrikin tiloihin. Avena kuuluu Apetit -konserniin ja vie vuosittain n. 300 000 tonnia kauraa. Viikko sitten Taalintehtaalle saapui 137,15 metrin pituisen ja 21,60 metrin levyinen M/S Tali lastaamaan kauraa. Kaura viedään Espanjaan. Alus on luultavasti suurin koskaan Taalintehtaan satamassa vieraillut. Siihen lastataan n. 10 500 tonnia kauraa. Viikonlopun aikana alus on puhdistettu ja desinfioitu. Viikon alussa paikalle saapuu satakunta kaurarekkaa. Samalla myös varastossa ollut kaura kuljetetaan Espanjaan. Kaiken kaikkiaan kauralasti vastaa n. 230 rekkakuormaa. Ympäri vuorokauden käynnissä olevan lastauksen arvioidaan kestävän kolme päivää. Avenan sisäänostopäällikkö Pekka Hyssy kertoo yrityksen olevan hyvin tyytyväinen Taalintehtaan varastotiloihin ja paikkakuntaan kauran vientisatamana. Varsinais-Suomessa viljellään paljon kauraa. Taalintehdas sijaitsee lähellä ja sopivasti viljelijöidenkin kannalta. He voivat tuoda kauraa joko varastoon tai suoraan alukselle. Näin viljelijöitä voidaan palvella monipuolisesti.

DALSBRUKS FABRIKIN tiloihin kuuluu myös keittiötilat. Niitä voitaisiin hyödyntää elintarvikkeiden käsittelyyn ja paikallisten viljelijöiden tuotteiden jatkojalostukseen. Dalsbruks Fabrik tarjoaa rajattomasti talousvettä, edullista sähköä sekä lisätiloja, jotka soveltuisivat jopa sisätilaviljelyyn. Eriksson sanoo, että Dalsbruks Fabrik ihan yleisestikin voi tarjota puitteet monille toiminnoille. Yhtiö etsiikin yrittäjiä, joilla on ideoita ja kehittämissuunnitelmia.

Text och foto: Maria Manelius Käännös: Ingrid Sandman

DF-annons-Annonsbl-1119

low_abl_48_2019_artikel

POSTILAKKO ON OHI julkaistaan normaalisti torstaina.

Varhaisjakelu toimii normaalisti mutta postijakelussa saattaa vielä tällä viikolla esiintyä viivytyksiä. Tämän johdosta lehti on vielä tällä viikolla saatavilla kaupoissa.

Lehden digiversio on myös luettavissa kaikille vielä tämän viikon. Klikkaa linkkiä:

Ilmoituslehti nro 48 (28.11.2019):
https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=230378&share=26832-a162290c728af0eb8b2f3491d2238363

Ilmoituslehti nro 47 (21.11.2019):
https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=229734&share=267f9-1a811d388209d9858d2df2c3f89c8a8d

Ilmoituslehti nro 46 (4.11.2019):
https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=229118&share=267bd-9d3528b486390f0065c39ae37a471529

Ilmoituslehti nro 45 (7.11.2019):
https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=228501&share=26832-da0b5a6bd03872c0a929cd49a67afcf6

Tilaajat jotka eivät saa lehden kotiinsa voivat hakea lehden seuraavista paikoista
(lehdet joissa normaalisti nimi ja osoite):
K-supermarket Kompass Kemiössä
Ilmoituslehdestä Kemiössä
Knallis  Västanfjärdissä
K-kärra  Dragsfjärdissä
K-market Kompis Taalintehtaalla
Kasnäsin Kaupasta tai Kylpylästä
Holmströms Lanthandel Hiittisissä
HUOM! Kaupoissa olevissa lehdissä ei ole nimeä eikä osoitetta, voitte vapaasti ottaa yhden lehden!

Kiitos kaikille osoitetusta kärsivällisyydestä viimeisten viikkojen tilapäisesti poikkeuksellisesta lehtijakelusta

Michael Nurmi, tj/päätoimttaja

Arronet

Nyt viikonloppuna Turun Messukeskuksessa järjestetään Venexpo. Messut aukeavat tänään torstaina ja jatkuvat sunnuntaihin saakka. Ohjelmasta kannatta poimia muun muassa Wallaksen venelämmitinten syyshuolto, kesällä Taalintehtaallakin nähty Kari ”Ruffe” Nurmi ja vakuutusyhtiö Alandin luento venevakuutuksen valinnasta. Kemiönsaarelta tutut Sargot ja Arronetit esitellään Astrum Veneen osastolla. Sargon mallistosta esillä on 28 ja 31 mallit.

- Hytillinen Arronet 20.5 Surprise on esillä messuilla, se on viimevuoden uutuus, Astrum Veneestä kerrotaan.

Lisäksi esillä on 24.5 Surprise joka on niin ikään hyttivene. Ensimmäistä kertaa messuilla on nähtävissä myös Arronetin suuri pulpettivene 23.5 SP.

- Se ei ole aikaisemmin ollut näytillä messuilla ja sopii hyvin Venexpoon.

Vene on tarkoitettu kevyempään käyttöön mökkiveneeksi ja kalastukseen. Se sopii Astrum Veneen mukaan hyvin sisäsaaristoon.

– Arronetin tapauksessa kevyt käyttö sisältää kaikki sisäsaaristossa olevat myrskyt, Astrum veneestä tarkennetaan.

Valikoimasta esillä on paljon muitakin malleja, messuhallissa nähdään esimerkiksi neljä Grandezza mallia.

Lue Ilmoituslehden ajankohtainen Vene, Auto, Asu, ja Rakenna liite, : https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=228500&share=26781-d59caf1c193c77b326daf71c1f385a11

Veneexpon kotisivut: www.turunmessukeskus.fi/sv/evenemang/batexpo/

Teksti: Jerker Jokiniemi, översättning: Ingrid Sandman

BBBB_H2019_framsida_web

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram