Ungforetagsamhet-_webb2_artikel

Viggo Henelius ja Adrian Vuorio

Kimitonejdens skolan yhdeksäsluokkalaiset esittelivät useita tuoreen oloisia liikeideoita yhteiskuntaopin kurssiin kuuluvassa kilpailussa. Jotkut osallistujista olivat onnistuneet kohottamaan katseensa omien kiinnostustensa yläpuolelle, keskittyäkseen kysyntään, sen kohtaamiseen, markkinointiin ja talousasioihin. Useimmat ideoista liittyivät tähän päivään digitaalisine ratkaisuineen. Continue reading

vero_artikeln_0509677r

Jos olet asunut omistamassasi asunnossa yhtäjaksoisesti kaksi vuotta, voit myydä sen verovapaasti. Huomaa, että koko asunnon vuokralle antaminen, vaikka lyhytaikaisestikin, katkaisee asunnon oman käytön. Tällä voi olla vaikutusta asunnon luovutusvoittoverotukseen.

Verohallinto kehottaa ilmoittamaan viime vuoden vuokratulot ajoissa. Asunnon vuokratulot ovat Continue reading

hall_artikel

DB-Marina rakennuttaa 1200 neliömetrin kokoisen pressuhallin suunnilleen keskelle Taalintehtaan teollisuusaluetta. Roger Othman DB-Marinasta kertoo, että tiloja tehdään veneiden talvisäilytystä varten.

– Se mitä tässä ollaan tekemässä on että siirrämme hallin sataman puolelta lähemmäs nykyisiä veneiden säilytystiloja. Rakennuksen valmistuttua pystymme tarjoamaan Continue reading

jorgen_IMG_6247

Engelsbyn tehtaan Jörgen Törnqvist kertoo, että tarjouspyyntöjä ja kyselyjä on tullut.

– Ihmiset kyselevät kaikesta, joka liittyy rakentamiseen ja rakennustarvikkeisiin. Tähän vuodenaikaan myymme aika paljon terassitarvikkeita. Niissä onkin valikoimisen varaa aina jokaisen maun mukaan.

Törnqvist esittelee fiksua työkalua, joka helpottaa Continue reading

rekoprodukter_mn

Dalsbruks skolassa viikon päästä järjestettäviin lähiruoan pienoismessuille on jo ilmoittautunut 15 tuottajaa ja muita lähiruoan toimijoita. Järjestäjinä toimivat KulTa -projektin vetäjät Stella Törnroth ja Jonas Bergström toivovat, että halukkaat ilmoittautuisivat mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on huomenna.

Messujen erikoisuutena on, että Continue reading