abl_webb

Ainutlaatuinen ilmapiiri houkuttelee tuhansia Turusta ja muista lähitienoon kaupungeista ilmaistapahtuma September Openiin Taalintehtaalle 8. syyskuuta. Turnajaiset on kiistatta suurin vetonaula, mutta paljon muutakin koettavaa löytyy muun muassa keskiaika- ja sadonkorjuumarkkinoilta ja September Exposta. Tänä vuonna vanhaa ruukkikylää ja sen saaristomaisemia pääsee ihailemaan ilmasta, mereltä ja maantieltä.

Taistelukentällä tuli leiskuu ja tanner tärisee kun Rohan Tallien ritarit kiihdyttävät hevosiaan toisiaan kohti. Keskiaikaan erikoistuneen hevostallin uusi 50 minuutin pituinen ohjelma sisältää aitoa kilpailua ja paljon dramatiikkaa. Historiasta kiinnostuneelle esitys antaa toden tuntuisen kuvan Juhana III aikaisista turnajaisista haarniskoineen ja aseineen. Rekvisiitta, tuoksut ja äänet luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

– On kuin siirtyisi 400 vuotta ajassa taaksepäin, September Openin koordinaattori ja Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner tuumii.

Taistelukentällä esiintyy ritarien lisäksi 1600-luvun musketöörejä. Markkinayleisön joukossa kiertää musikantteja ja narreja. Nuorimmat kävijät saavat muun muassa kokeilla jousiammuntaa ja pehmomiekkailua. Donnerin mukaan tapahtumassa riittää puuhaa koko päiväksi.

Markkinoiden lisäksi kannattaa käydä September Expossa. Paikalliset yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan, ja lapsille löytyy esimerkiksi minitivoli, keppihevostyöpaja ja poniratsastusta. Torilla, Expon läheisyydessä, on toripäivä ja huutokaupat.

Helikopterilla pääsee yläilmoihin D-Marinin pihalta, taksivene Alva ajaa opastettuja kierroksia Taalintehtaan edustalla ja perinnepurjelaiva Eugenia tekee yleisöpurjehduksia. Jani Launokorven veteraanibussilla voi lähteä opastetulle kierrokselle Taalintehtaan kylälle.

September Openin kävijämäärä on noin 5 000. Yli 80 myyjää osallistuu markkinoille. Jotkut paikallisista ravintoloista ja kahviloista järjestävät iltaohjelmaa markkinoiden suljettua. Tapahtuma on auki 10-12 lauantaina 8.9.

Lue myös Ilmoituslehden SEPTEMBER OPEN TAPAHTUMALEHTI

Tapahtuman kotisivu: www.septemberopen.fi

I Dalsbruk firas Forneldarnas natt på Stallsplan.

Taalintehtaalla Muinaistulien yötä vietetään Tallinaukiolla.

Muinaistulien yötä vietetään perinteen mukaan elokuun viimeisenä lauantaina, nyt siis 25.8., tänä vuonna  Västanfjärdissä, Taalintehtaalla, Kasnäsissa sekä Rosalassa.

Västanfjärdin juhlapaikkana on Kalkholmen. Showdown soittaa ja kokko sytytetään perinteen mukaisesti klo 21.30.

Taalintehtaalla kokoonnutaan Tallinaukiolle. Siellä tanssitaan Finemangin ja The Marvellousin tahtiin. Bio Pony esittää lastenelokuvia. Luvassa on yös katumaalausta, arpajaiset sekä grillimakkaraa ja vohveleita. Kokko, kuten kaikkialla, klo 21.30.

Kasnäsissa musiikista vastaa Duo Jonas Näslund. Vapaa pääsy.

Rosalan viikinkikylä näyttelyineen on kaikille avoin. Viinkinkityylistä buffeeillallista tarjotaan Päällikön hallissa klo 19. Kahvilasta voi ostaa purtavaa ja makkaragrilli on kuumana. Venekuljetus Rosalaan Kasnäsista klo 18.30 ja paluu klo 22 edellyttäen, että vähintään 15 tilaa paluumatkansa. Illallinen ja venekuljetus tilattava ennakkoon.

Rosalan kokko sytytetään kylän lahdella. (SC/IS)

tiokamp_artikel

September Openin aikana järjestettävään September Expoon järjestetään leikkimielinen kymmenottelu.

– Köydenveto voisi olla Kalastajasataman laitureiden välinen, kehitysosaston työharjoittelija Sabina Holmström vitsailee.

Hän ei paljasta ottelun lajeja vielä tässä vaiheessa, mutta lisää että hauskaa tulee olemaan. Kymmenotteluun osallistuvat kilpailevat 3-5 hengen joukkueissa.

– Ehkä saaren kyläyhdistykset tahtovat jatkaa siitä mihin kyläyhdistysten väliset soutukilpailut aikoinaan jäivät? Kaveriporukat, työporukat ja kaikki muut ovat tervetulleita mukaan.

Ilmoittautumisia vastaanotetaan www.septemberopen.fi-sivuilla ”September Expo”-valikon alla. (SC)

 

Ilmoituslehti julkaisee September Open-liitteen 30.8, lisäinfoa TÄSTÄ!

September Open 11.9.2021

Lehti ilmestyy 9.9 liitteenä Ilmoituslehdessä

Ilmoitusmateriaalin viimeinen jättöpäivä
2.9.2021

HUOM ! Lehti jaetaan tilaajille. Lehti jaetaan myös September Open tapahtuman aikana keskeisillä paikoilla. Painos n. 10.000 kpl

Tässä linkki viimeksi julkaistuu tapahtumalehteen: September Open 2019

Annonsexempel_2x82_2019

Soita ja kysy eri vaihtoehdoista!

ILMOITUSVARAUKSET
02 421 725
ilmoitus@abl.sillipilvi.fi

ILMOITUSHINNAT

Mustavalkoinen 0,90 €/pmm +24% alv

Väriilmoitus 1,12 €/pmm +24% alv

Pienin ilmoitushinta: 20 € sis. alv

Alennukset:  Julkaisuvalmis ilmoitus -15 %

Vastuu virheistä:

Korkeintaan ilmoituksen hinta

Tekniset tiedot

Painoala: 254x380mm

Palstamäärä: 6

Palstakorkeus: 365 mm

Spaltbredd/Palstaleveys:

1 spalt/palsta 39 mm

2 spalter/palstaa 82 mm

3 spalter/palstaa 125 mm

4 spalter/palstaa 168 mm

5 spalter/palstaa 211 mm

6 spalter/palstaa 254 mm

Valmis aineisto:  PDF, lisäinfoa MEDIAKORTISTA

taikuri_artikel

Ensi viikonlopun Norpas festivaali tarjoaa silmänkääntötemppuja maailman huipulta. Espanjan parhaaksi taikuriksi viime vuonna valittu Pere Rafart sai heinäkuussa Soulissa järjestettävissä Taikuuden maailmanmestaruuskisoissa hopeapokaalin korttitemppujen sarjassa. Pere Rafart esiintyy Norpas festivaaleilla lauantaina Teltassa barcelonalaisen El Teloneron kanssa.

Espanjasta saapuu myös mm. pitkän oopperalaulajauran tehnyt baritoni Jasmin Martorell, jonka laulutekniikan kurssille otetaan ilmoittautumisärjestyksessä kymmenen ensimmäistä.

Slaavilaisia säveliä tuo kuusihenkinen pietarilaisyhtye Otava Yo, joka saapuu Japanin-kiertueeltaan Norpas festivaaleille. Yhtye kutsuu kansanmusiikin innoittamaa rytmistä musiikkiaan ”Russian beatiksi.” Pääosassa ovat erilaiset kielisoittimet ja moniääninen laulu.

Energistä ja juurevaa menoa on siis luvassa Verstaan iltakonsertin päätteeksi perjantaina, kun tunnelmaan on aluksi virittäydytty palkitun kansanmuusikon Maija Kauhasen ja bluesyhtye Faarao Pirttikangas & Tallmudbeachin seurassa.

Lauantaina päivällä nähdään venäläisen sosiaalityöntekijän ja valokuvaajan Dimitry Markovin koskettava kuvaesitys. Illalla Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Venäjää kiertänyt huikea moskovalainen teatteriryhmä BlackSkyWhite tuo ensimmäistä kertaa Suomeen musiikkia ja tanssia sisältävän esityksensä M Means Magritte.

Kansainvälisten taiteilijoiden rinnalla kuullaan kemiönsaarelaisiakin muusikoita. Sunnuntaina Lau Nau säestää kauniin ja vaikuttavan elokuvan Nanook - pakkasen poika, joka on maailman ensimmäinen kerronnallinen dokumenttielokuva. Lauantaina Valimossa esiintyy puolestaan Suomen tuorein rapduo, Hauser Orkester, jossa räppää helsinkiläinen nuori runoilija Lassi Laakso, kun taas musiikista ja laulusta vastaa Kemiönsaaren musiikkiopiston kasvatti Ilmari Turunen.

Viikonlopun aikana on tarjolla runsaasti erilaisia esityksiä, konsertteja, näyttelyitä, kuvaesityksiä, teatteria, sirkusta, taikuutta, elokuvia, tanssia ja ilmaisia taidetyöpajoja. Sunnuntai päättyy ulkoilmatapahtumaan Masuunilla, jossa voi nauttia paellaa, kuulla tarinoita ja laulua, sekä tanssia tangon tahdissa.

Festivaali järjestetään 3.-5.8. Liput tapahtumaan ovat ennakkomyynnissä festivaalin kotisivuilla, sekä Stalls Bar & Food -ravintolassa Taalintehtaalla, sekä Luckanissa Kemiössä.

Lisätiedot: www.norpas.fi

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram