September Open utstallarkarta

Ilmaistapahtuma September Open Taalintehtaalla 9.-10.9. on laajentunut tänä vuonna kaksipäiväiseksi. Tapahtuma on Kemiönsaaren kunnan ja paikallisten yrittäjien yhteistyön tulos. Tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2013. Viime vuonna kävijöitä oli 6000. Ohjelmaan sisältyy mm. aidot hevosturnajaiset, sekä keskiaikaiset saaristolais- ja Continue reading

Jännitys nousee Örössä Continue reading

FC Boda FC Åland 19.8.2017

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ahvenanmaalaisten selkeän voittoon. Sama tahti jatkui kun vierasjoukkue kaatoi FC Bodan 0-4 ja otti täydet pisteet Ahvenanmaalle.

Ottelu oli ainoastaan 13 minuuttia vanha, kun FC Åland otti ohjaat ottelussa, Elias Erikssonin vapaapotkuosumalla, joka meni Bodamuurin kautta Continue reading

konstrundan

Konstrundan järjestetään kymmenennen kerran Suomen kaksikielisillä seuduilla 18.–20.8. Perjantaina 18.8. järjestettävä Taiteiden perjantai on koko perheelle suunnattu taidefestivaali. Ateljé Tjuda Pedagogissa Kemiössä on drop-in –työpajoja, joihin voi osallistua, koska itselle sopii. Ohjelmaan sisältyy mm. paperitaiteen, grafiikan ja digitaiteen tekoa.

Konstrundan Continue reading

trafikmarke_liikennemerkki

Koulut alkavat Kemiönsaarella tiistaina. Koulujen alku edellyttää autoilijoilta erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta liikenteessä. On syytä muistaa, että lapset käyttäytyvät liikenteessä arvaamattomasti. 

Muista hyvät ajotavat. Pudota ajonopeutta koulujen alkuviikolla ja noudata aidosti nopeusrajoituksia. Huomioi suojatiet. Kännykät laitetaan sivuun ajon ajaksi ja Continue reading

Sven Ivars

FC Boda lähti Poriin pelaamaan ToVea vastaan. Ottelusta tuli Bodalle hankala ja rankka, punamustat kaatui lopulta 3-1 lukemin.

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Hyvällä liikkeellä pelaava ToVe, vei peliä ja oli ensimmäisen puoliajan parempi joukkue. 

Toinen puoliaika alkoi Bodan osalta paremmin, Continue reading

Skiss Strömma

I höst kommer vägarna till Kimitoön att prydas av nya välkomstskyltar. Kommunen höll under sommaren en omröstning på webben och över 800 öbor och fritidsboende tyckte till.

Det vinnande bidraget, som fick över hälften av rösterna, är en lodrät portkonstruktion Continue reading

Norpas festival 2017

Uuden esityspaikan edessä: Ritva Kovalainen, Ville Laitinen ja taiteellinen johtaja Matias Kauppi.

 – Norpas on kaikkien ja ei kenenkään festivaali, nauraa Norpaksen toiminnanjohtaja Ville Laitinen kysyttäessä, ketkä muodostavat monikulttuurisen ja kansainvälisen festivaalin kohderyhmän.

Hän tarkoittaa, että niin lapsiperheet, ulkokuntalaiset kuin Continue reading

Moni olisi voinut Continue reading