15.9.2019

Trämet blir en del av DB Marinas båtkluster

tramet_artikel_abl_5545

Daniel Sundström och Mathias Nykänen är nöjda över samarbetet med DB Marina.

Snickeriet Trämet i Dalsbruk har ingått ett samarbetsavtal med DB Marinas båtkluster och fortsätter med det nya namnet DB Trämet, som en del av båtklustret. Det hela började med att Sam Forsbom, DB Marinas styrelseordförande, läste i Annonsbladet om att Trämet sökte nya utrymmen. Han kontaktade snickarna, Daniel Sundström och Mathias Nykänen, från Trämet och inledde en diskussion med dem.

Snickarna på DB Trämet är specialister på att renovera gamla träbåtar och eftersom båtklustret gärna erbjuder sina kunder all tänkbar service inom båtbranschen, ville DB Marina gärna se att snickeriet stannar kvar på fabriksudden i Dalsbruk.

DE NYA UTRYMMENA för snickeriet kommer att bli i en byggnad närmare båtförvaringen.  Meningen är att de ska flytta in i augusti. Det kommer att underlätta renoveringsarbeten med träbåtar, samtidigt som det kommer att vara möjligt att utnyttja de tomma förvaringshallarna under den tiden båtarna är sjösatta. Detta ökar kapaciteten på att ta in flera båtar samtidigt för renovering. De nya utrymmena blir mer funktionella än tidigare då snickarna nu har möjlighet att inreda och planera placeringen av maskiner själva, vilket är de största osakerna till flytten tillsammans med det nya samarbetet, hyresnivån var inte avgörande.

– Det är en superpositiv fiilis, säger Nykänen, träbåtar är vår passion.

Nu kan snickarna koncentrera sig på det de är skickliga på, medan DB Marina sköter marknadsföring och försäljning av tjänster. För båtklustret känns det bra att kunna använda sig av snickarnas yrkeskunnande med träbåtar.

PÅ SNICKERIET fortsätter man göra unika måttbeställda möbler, traditionella fönster och dörrar. Många vill ha måttbeställda möbler och vill renovera husen enligt gammal tradition, till det finns det yrkeskunnighet och maskiner på DB Trämet. I och med detta samarbetsavtal når snickeriet ut till nya potentiella kunder och kommer att marknadsföras via DB Marinas kanaler. De träbåtsägare som besöker gästhamnen får också en broschyr över snickeriets tjänster.

Båtklustret vill gärna se en ökning i mängden fina träbåtar i Dalsbruk samt kunna erbjuda sina kunder proffsig renovering och omändringsarbeten av båtarnas trädelar.

– Det är en riktig win-win situation för alla, säger Forsbom.

Text & foto: Maria Manelius

Share this in: