20.1.2019

Träff i Dalsbruk detta veckoslut

estraden

Säsongöppningen i juni samlade många till torget i Dalsbruk.

Dalsbruks byalag ställer till med sommarsamling på Dalsbruks torg lördag-söndag 14-15.7. Det är fyra år sedan det senast ordnades en liknande tillställning. Då gick den under namnet ”Hemvändardagen”. Initivtagare den gången var Magi Kulla.

– Idén att vi borde ordna något igen har kommit från sommargäster, säger Lefa Lindgren som är  ordförande för byalaget.

– I år blir det både lördag och söndag. Dagarna har fått namnet ”Träff i Dalsbruk”. Vi vill uppmuntra, sporra, puffa på dalsbruksbor och sommargäster att just denna helg bjuda in släktingar, vänner och bekanta, skol- och arbetskamrater. Ja, precis vem som helst att komma till Dalsbruk för att tillsammans fira en dag eller två.

Programmet sker på torget med Estraden som bas. Båda dagarna mellan klockan 12 och 16 bjuds det på mycket sång och musik.

Lördagens lilla ”extra” är ”Speaker’s Corner. Tre inbjudna talare får prata kring teman som de känner för. Talarna är Anna-Lena Laurén, korrespondent i Ryssland, Juha Ruusuvuori, författare hemma i Dalsbruk och Petteri Väänänen, bekant ansikte från Yle.

Söndagens ”extra” är Picknick vid långbord. Man hämtar med sig det man vill äta eller beställer en ”picknick-korg” från matställen i Dalsbruk. Byalaget ställer sin grill till förfogande för korvgrillning. Och medan man äter bjuds det på underhållning från Estraden.

Man kan kan beställa sin korg från Café FourC, Portside, Stall’s, Restaurang Strand.

Kakeco_abl_canews_sommar2018_2x100ABL

Kake & co samlar lördag kväll till dans i Verkstan.

Share this in: