[mp_image id="360" size="full" link_type="custom_url" link="#" target="false" caption="false" align="left" margin="none,15,none,none"]

FOTO: Trean kallar/Kolmonen kutsuu. Fr.v/Vas Markus Niemi, Gisela Sjöblom, Johanna Sjölander, Maria Manelius, Anette Abrahamsson, Emilia Sjöblom, Susanna Sjöqvist, Seidi Lindroos. Nere fr.v./Alh.vas. Emilia Gustafsson, Jasmine Hagelberg, Emelie Lindblom, Matilda Manelius, Madeleine Hakalax. Framför/edessä Wilma Eriksson.

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_text]

SC Stickline spelar inkommande säsong i damernas division tre i innebandy. Avancemanget kunde säkerställas då laget knep andra platsen i i den andra delen av kvalet till division tre i Dalsbruk under helgen. Motståndet i Brukshallen bestod av Loisto III från Åbo, som gjort Stickline sällskap från den första kvalomgången helgen innan. Utöver dem var de nedflyttningshotade division tre lagen USB från Nystad samt SalPa från Salo med och kämpade om de två platserna i inkommande säsongs division tre. Det avgörande kvalet spelades i turneringsform, där alla lag möttes en gång.

För motståndet i den första matchen stod Loisto III, som Stickline spelat mot i division fyra under säsongen. De grönklädda fick en lysande start då Susanna Sjöqvist redan efter 28 sekunder kunde överlista Loistos burväktare. Matchernas betydelse märktes och lagen spelade säkert hemåt, vilket gjorde att mållägena i dusten var få. I den andra perioden hade Stickline chans att utöka ledningen på numerärt överläge, men laget lyckades inte skapa något värt att berätta för nästa generation. Loistos försök med direktskott genom passning in i slottet som pågått matchen igenom, gav till slut resultat i början av tredje perioden och laget kvitterade matchen. 1-1 blev även slutresultatet och bägge lagen knep ett poäng.

Stickline öppnade även den andra match mot USB med ett tidigt mål. Emilia Gustafsson tryckte till med ett rejält slagskott då matchen endast var femtio sekunder gammal. Projektilen knorrade sig djupt in i nätmaskorna bakom en överraskande Nystadsmålvakt. Stickline dominerade fullständigt sin andra match, men gav genom två utvisningar nycklarna till USB att komma in i matchen. Stickline dödade dock säkert de båda numerära underlägena. Stickline lyckades sedan tidigt i den tredje perioden genom lagets kapten Seidi Lindroos på assist av Sjöqvist ta en viktig 2-0 ledning, som också visade att hålla sig tiden ut och laget tog en oerhört viktig seger i kvalet med dessa siffror.

I den tredje matchen gav SalPa Stickline en välkomsthälsning om hur spelet i trean kan se ut. Salolaget lämnade de grönklädda i startblocken genast från inledningen. Efter sex minuter kunde laget första gången genom en krosspassning lägga bollen bakom en för dagen storspelande Wilma Eriksson i Sticklineburen. Den bäck svarta minuten för Stickline fortsatte och SalPa lyckades igen i målgörandet drygt fyrtio sekunder senare. Innan periodpausen hade laget ännu lyckats pricka in ett tredje mål och gav Stickline en ordentlig käftsmäll om vad som väntar inkommande säsong. Stickline skapade sina första vassa lägen i den andra perioden genom Sjöqvist, men ett öppningsmål blev inte av och det var istället SalPa som fick utöka ledningen till 0-4 i den 21:a spelminuten. Sticklinetränaren Markus Niemi tog i slutet på tredje perioden en time out och samlade laget. Stickline lyckades också till slut bjuda hemmapubliken på ett mål, då Emelie Lindblom endast åtta sekunder innan matchens slut lyckades med ett långskott på en assist av Gisela Sjöblom och spikade slutresultatet till siffrorna 1-4.

Tränaren i Stickline, Niemi, var stolt och glad över att laget lyckades ta steget till trean inför hemmapubliken i Brukshallen.

- De två första matcherna gav oss platsen i trean, där vi i synnerhet i den andra spelade bra innebandy. I den tredje matchen var vi trötta, men damerna fick också se hur mycket vi ännu har att jobba på för att slåss om placeringarna i trean nästa säsong. Matchen var på så sätt en bra läxa för laget om vad som komma skall, säger Niemi.

- Vi kan ändå vara stolta över oss själva och nu ta en förtjänt paus. Men för att klara oss i trean måste vi lyfta oss ännu en nivå, men jag tror vi har vad som krävs för att hållas i trean, avslutar Niemi i Stickline avancemangsfirande.

SC Stickline – SalPa, 1-4

SalPa och SC Stickline spelar i damernas division 3 inkommande säsong. Stickline och USB slutade turneringen på samma poäng (4). Stickline avancerar till trean tack vare vinsten i lagens inbördesmatch.