24.2.2020

Konstrundan och Konstens fredag

konstrundan

Konstrundan arrangeras för tionde gången i Finlands tvåspråkiga bygder den 18.-20.8. Konstens fredag, som arrangeras den 18.8. är en konstfestival för hela familjen, där Ateljé Tjuda Pedagogi i Kimito har drop-in verkstäder som man kan gå till, när det passar en själv. Till programmet hör bl.a. papperskonst, grafisk- och digitalkonst.

Konstrundan är ett evenemang, där man fritt kan gå och besöka konstnärernas arbetsrum, träffa dem och se hur de arbetar. På Konstrundan närvarar den visuella branschens experter: konstnärer, formgivare och konsthantverkare. Besökarna erbjuds chansen att träffa konstnärerna i de områden som verken uppkommer. Ateljéerna är öppna på lördag och söndag.

Ateljé Tjuda Pedagogi i Kimito fungerar under Konstrundan även som en konstutställning samt som ett café. Konstnärerna berättar om sina arbeten och har sina konst- samt konsthantverk till salu. Till programmet hör b.la. workshops, nonstop-valkningsverkstäder samt chansen att prova på framkallning av konstgrafik.

Fotografkonstnären Ritva Kovalainen visar upp sitt arbete i sin ateljé Mark, där även en utställning av hennes fotografier och böcker finns till hands. I Britt-Marie Smeds keramikverkstad Ceracon i Dalsbruk finns en MANUFAKTURA-drafted design market 2017 utställning. Glasblåsaren Jarl Hohenthal kan du träffa i Tackjärnsgjuteriet i Dalsbruk och målaren Johan Vestin kan du träffa i Kimito.

Mer ingående information om evenemanget finner du på: http://konstrundan.fi/sv/karta/aboland/

Share this in: