15.9.2019

Kasnäs har nu ett utomhusbad

badet_IMG_5926_artikel

Kasnäs badhus påbörjade under hösten 2018 bygget som under förra veckan öppnade dörrarna för allmänheten. Badhuset har nu förstorats med två bassänger och två bubbelpooler utomhus. Den större bassängen är 10,8 meter lång och innehåller en så kallad motström. Barnbassängen är snäppet mindre med ett lutande botten. Allt detta ingår i utvecklingen som skett och fortsättningsvis sker i Kasnäs.

– Allt detta ingår för att utveckla området samt för framtiden. Poolerna har en längre tid varit ett önskemål bland besökare och nu är de här. Öppet kommer det vara året runt, säger hotellchefen Tanja Liljeqvist.

Värmen till bassängerna kommer från närliggande Salmonfarms spillvärme. Hela 12 entreprenörer har deltagit i byggandet av utomhusbadet. Enligt Liljeqvist har det varit långa dagar och från Kasnäs sida är man otroligt nöjd över samarbetet.

– Utan dessa entreprenörer skulle utomhusbadet aldrig stå färdigt idag. Det har krävts kunskap, tid och arbete men nu när det står klart är det en fantastisk känsla. Vi vill tacka alla som möjliggjort att vi fått utomhusbadet färdigt och hoppas många kommer få fina stunder där i sommar och även i framtiden, avslutar Liljeqvist. (JL)

Ulla-MajWIderoos

Ulla-Maj Wideroos invigde badet.

Share this in: