FC Boda tog övertygande vinst mot serieledande KaaPo

Eraldi gjorde fina räddningar i matchen.

Serieledande KaaPo kammade noll i Björkboda. FC Boda såg därmed till att poängen hölls på Kimitoön efter en fartfylld och underhållande match.

Matchens underhållningsvärde framkom direkt från första början då Sven Ivars förde upp hemmalaget i en 1-0 ledning efter en hörna, då matchen bara var några minuter gammal.

KaaPo skulle genom Joona Järvistö kvittera till 1-1 då cirka 20 minuter var spelade efter en snygg soloprestation av den tekniskt skickliga KaaPo-anfallaren.

Bara sekunder före halvtid har Sebastian Westerholm bollen i mål, som dock döms bort p.g.a. offside.

FC Boda visade i den första halvleken att gästerna inte skulle få en lätt kväll i Björkboda och höll jämna steg med KaaPo halvleken igenom.

Matchavgörandet sågs en bit in i den andra halvleken då "österbottnisk kyla och finess" kom att spela huvudrollen. Linus Korkea-aho ser till att Boda går upp i en 2-1 ledning genom att lobba in bollen i mål från cirka 15 meter.

Båda lagen hade i den andra halvleken fina lägen att göra mål.  Ytterligare ett FC Boda-mål dömdes bl.a. bort för offside och i andra ändan av planen stod Erald Gjondedaj för fina räddningar och stabilt målvaktsspel.  Flera mål fick publiken därmed inte se och Boda tog 3 viktiga och på förhand sett också överraskande poäng eftersom KaaPo kom till Björkboda som serieledare.

- Vi gjorde en jätteinsats som lag och följde vår matchplan till punkt och pricka, säger en ödmjuk Linus Korkea-aho som spelar sin första säsong i FC Boda.

Om det snygga målet fortsätter han att det var skönt att få göra mål direkt i den första matchen från start.

- Det var kul att göra mål direkt i min första match i öppningen. Jag såg att det var mycket folk framför mål och tänkte att det var bäst att lägga bollen över dem allihopa, sammanfattar matchvinnaren.

Nu väntar en sommarpaus för FC Boda. Nästa match spelas hemma mot Pargas IF den 22 juli.