FC Boda förlorade hemma efter en bra kamp

FC Boda-Masku 8.6.2017

FC Boda möter denna torsdag Masku på Björkbodavallen.

Gästande Masku lämnar Boda i startblocken redan från start, vilket resulterar i två hörnor. Kallduschen för hemmalaget kommer kvickt efter den andra hörnan. Ett fint spelat anfall leder till att Eraldi Gjondedaj får plocka spelföremålet för första gången bort från nätmaskorna, 0-1 till Masku.

Under den inledande kvarten är det gästande Masku som håller i taktpinnen och gör vad de behagar. Pressen resulterar dock i inget annat än två hörnor och ett skott som Gjondedaj parerar.

Boda kommer mer in i matchen då klockan närmar sig halvtimmen. Ett Boda skott ger förvånansvärt stora problem för Maskus målvakt. På returen är Simon Andersson snabbast, men petningen styrs ut av målvakten till hörna.

Dryga halvtimmen spelad, då Boda får sin andra hörna. Sven Ivars är högst inne i boxen, men nicken går över Maskuburen.

Bortalaget sätter dock på en påföljande hörna käppar i hjulet för de rödsvarta. Maskubacken är först på bollen, som går mellan en Bodaförsvarare och via stolpen in i mål, 0-2 till Masku.

Boda låter sig inte distraheras av det andra baklängesmålet, utan fortsätter pressa, nu för ett reduceringsmål. Trots några chanser blir hemmalaget utan fullträff. Masku får ännu en ypperlig chans till att utöka ledningen i slutminuterna av den första halvleken, men skottet går precis bredvid Gjondedajs bortre stolpe. Bodas reduceringsförsök fortsätter nu i andra halvlek, då lagen marscherar till pausvila vid ställningen 0-2.

Knappa timmen spelad, då Masku kommer till ett farligt läge, tätt utanför Bodaboxen. Det tunga skottet räddas dock snyggt av Gjondedaj.

Boda ökar på pressen, vilket resulterar i två hörnor. Dessa ger dock inte önskat resultat, men Boda fortsätter pressa. Vänsterbacken Anderssons slantankast har visats minst lika farliga som lagets hörnor, under de gångna säsongerna, vilket ges prov på även i afton. Följderna av monsterkastet leder till Sebastian Westerholm, vars bössa dock går högt över Maskus mål.

Westerholm får ännu en chans minuter senare, men skottet vid sexton seglar igen över ribban. 70 minuter spelat när Boda får betalt för sin press. Inbytte Arthur Lundström kommer fri efter Jimmy Röbloms skarvning och rundar kyligt målvakten och lägger bollen i det tomma Masku målet, 1-2 till Boda.

Boda prövar under den sista kvarten med att gå till en tre-backslinje, en chansning som även ger gästerna hopp om kontringsförsök. Masku lyckas undanröja Bodapressen under matchens sista minuter och rövar poängen från Björkboda, med en 1-2 vinst.

Arthur Lundström gjorde sitt första mål i Bodas representationslag, men det värmde inte mycket efter förlusten.

- Det var ett tufft tempo. I första halvlek var vi snäppet sämre och vaknade tyvärr lite sent och som inte räckte till poäng idag. Synd, då jag tyckte vi fick till en bra press i slutet, säger Lundström.