22.8.2019

En kväll med Jack Vreeswijk och Fredrik Furu

Vreeswijk_Furu_press_2018

För fem år sen möttes Jack Vreeswijk och Fredrik Furu första gången backstage på en festival i Sverige. Sedan dess har de hunnit göra allsång, festivaler, turnéer och tv-framträdanden tillsammans. I höst är det dags igen: en Finlandsturné blir det den 1-11 november. Turnén öppnas med en konsert i Kimito (i samband med Svenska veckan), den 1 november i Villa Lande. Den gemensamma turnén är enligt artisterna full av värme, humor och kärlek till musiken.

DET ÄR MER än 30 år sedan den svensk-holländska trubadurlegenden Cornelis Vreeswijk gick ur tiden. När hans son Jack uppträder ger han oss sin egen berättelse om sin far. Han bjuder på personliga, kärleksfulla tolkningar av Cornelis låtar och några härligt roliga historier om farsan och om hur vissa låtar kom till.

– När man sluter ögonen är det ibland som att Cornelis själv skulle stå på scenen, så lika är rösterna, säger artisterna i ett pressmeddelande.

Jack kommer till Finland med den slutsålda turnén ”Farsan och jag” i bagaget. En rosad turné där han och Cajsa Stina Åkerström hyllade sina kända trubadurpappor Cornelis och Fred. I somras var Jack en av sommarpratarna i Sveriges Radio P1 och i fjol uppträdde han på den populära allsången på Skansen.

DEN FINLANDSSVENSKA pop-poeten Fredrik Furu berör många hjärtan med sina personliga texter och melodier. I vinter släpper Jakobstadsfödde Fredrik sitt femte album på svenska. Den nya skivan ”Det som alla letar efter” är ett samarbete över gränserna med musiker och artister från Sverige och Finland. Under hösten uppträder Fredrik också i finskspråkiga gymnasier tillsammans med Krista Sigfrids. (ABL)

Share this in: