22.8.2019

Biltvätt öppnar i Kimito

artikel_IMG_6375

Servicenivån stiger då Kimito får en ny biltvätt. En helautomatisk biltvätthall öppnas på Direktörsvägen intill Autoasi, nära S-Market. Biltvätten är öppen dygnet runt.

Bakom nysatsningen ligger Jani Kallio, Kristian Broman och Markus Lindström.

Jani Kallio från Carwsh-Kimito berättar att man kan välja mellan tvätt med eller utan borste. Biltvättapparaterna har utvecklats mycket under de senaste åren och bilen blir ren också utan borste. De nya och moderna borstarna skadar emellertid inte lackeringen.

Han tycker att biltvätten passar bra in med övrig service. Många har inte möjligheter att tvätta bilen hemma. Under alla årstider är det trevligt att köra med en bil som är ren. Biltvätten är dessutom miljövänlig. Det går åt lite vatten och rengöringsmedel. Biltvätt på egen gård rekommenderas ju inte numera av miljöskäl.

Kallio tycker att placeringen är bra för man kan ju lätt tvätta bilen medan man handlar i affären. Tvätten köper man med tvättkort som finns att köpa på St 1-bränslestationen i Kimito samt på verkstaden Autoasi. Enklast är att ladda Pesutili-appen i telefonen. Applikationen ger automatiskt uppgift om huruvida det är kö till tvätten eller om man kommer in genast. Man kan köpa tvätten på förhand via appen där man matar in bilens registernummer. Då man sedan kör in bilen för tvätt läser systemet automatiskt av numret och öppnar dörrarna.

En 2,6 meter hög bil ryms in så man kan också tvätta paketbilar.

Kallio rekommenderar tvätt där Shinetecs-vax avslutar proceduren. Vaxet bidrar till att hålla bilen blank mellan tvättarna. För dem som vill tvätta bilen ofta erbjuds ett månatligt avtal som gör tvättarna billigare. Avtalet görs upp för ett år i taget.

Text: Jerker Jokiniemi/IS

Share this in: