Rosalan viikinkikylä heräsi talvihorroksesta

3.3.2022 - annonsbladet

kuva 1 - Rosala_artikel

Rosalaan ja Hiittiseen kulkee lautta monta kertaa päivässä. Matka kestää puolisen tuntia.

Viikinkikylä avasi ovensa hiihtolomalaisille. Kävijöillä oli mahdollisuus osallistua turnajaisiin, joissa lajeina oli mm. kirveenheittoa, jousiammuntaa ja tietokilpailu. Lounaaksi oli tarjolla liha- ja kasviskeittoa, sekä talon omaa leipää. Tietokilpailussa piti arvata juomasarven tilavuus. Oikea vastaus oli 3.42 litraa ja jousipyssyn voitti Ronnie Gustafsson, joka veikkasi tilavuudeksi 3.45 litraa. 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202209

Aurinko helli kävijöitä ja Rosala näytti keväiset kasvonsa. Kevätlinnut lauloivat ja turnajaisten tuoksinassa yli lensi merikotka. Helsinkiläinen Otto-Mikael Tompuri ja porvoolainen Henna Terna osallistuivat kirveenheittoon. Molemmat ovat ihastuneita Rosalaan. Tompuri on ammatiltaan kirvesmies, mutta valmistaa tällä hetkellä tuohivalaisimia. Terna on puolestaan yläkoulun opettaja, joka tuli vuosi sitten tekemään etätöitä Rosalaan. Molemmat haaveilevat saaristoon muuttamisesta. 

Viikinkylä avaa pikku hiljaa ovensa kevään leirikoululaisille. Sesonki alkaa kesäkuussa. 

 

Teksti: Jonna Lappalainen, Kuvat: Jonna Lappalainen ja Maria Salmi

Kuva 2 - Rosala_artikel

Maija Salmi harrastaa jousiammuntaa Turussa.

Kuva 3 - Rosala_artikel

Otto-Mikael Tompuri heittää kirvestä.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram