Serieledande FC Åland gästade Björkboda

FC Boda FC Åland 19.8.2017

Det senaste mötet lagen emellan slutade i en klar seger för Ålänningarna. Samma visa upprepade sig också denna gång då bortalaget tog hem fulla poäng till Åland genom att besegra FC Boda med hela 0-4.

Matchen var 13 minuter gammal då FC Åland tog ledningen genom Elias Eriksson på frispark som gick genom Bodas försvarsmur.

Strax före halvtid hade skytteligaledande Amani Rezgar ett gyllene läge att utöka ledningen, men avslutade utanför och ställningen 0-1 stod sig in i halvtid.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil som den första. FC Åland skapade lägen och FC Boda satsade på snabba omställningar.

Då matchen var 65 minuter gammal slapp Rezgar fri i straffområdet och placerade kyligt in sitt 15:e mål för säsongen.

Mot slutet av matchen tappade Boda fokus i försvarsspelet och Ålands John Blomqvist fick göra 0-3 i den 83:e och Samuel Nordberg 0-4 i den 86:e minuten.

FC Åland stod för en stark insats och visade varför man leder tabellen. FC Boda hade å sin sida svårt att skapa mållägen och avsaknaden av offensiva krafter som Jimmy Röblom, Djibril Lakh och Sebastian Westerholm märktes tydligt.

FC Bodas tränare John Byman var efter matchen besviken över förlusten men menade ändå att man höll sig bra till matchplanen.

-FC Åland litade på att sina stjärnspelare skulle lyckas. De är skickliga och skapar mycket framåt. Luften gick tyvärr ur oss efter deras andra mål.