ToVe var det bättre laget i Björneborg

12.8.2017 - Tobias Björklund

Sven Ivars

FC Boda tog sig på lördagen till Björneborg för att spela mot Toejoen Veikot i fotbollens division 3. Matchen blev svår och tung för Boda, som till slut förlorade med siffrorna 3-1.

Den första halvleken slutade mållös. Genom bra rörelse förde ToVe spelet och var det bättre laget i den första halvleken.

Den andra halvleken började bättre för FC Boda, men i den 70:e spelminuten gjorde hemmalaget 1-0 genom Kalle Marttila. Ett mål som kom efter en markeringsmiss av Bodaförsvaret.

I den 85:e minuten utökade ToVe ledningen till 2-0 genom Joao Gaetti. Några minuter tidigare hade Jimmy Röblom tagit sitt andra gula kort för dagen och blivit utvisad.

Sven Ivars tände en sista strimma Boda-hopp i den 91:a minuten då han reducerade till 2-1. Slutspurten kom dock av sig då Eemil Aavikko fastställde slutresultatet 3-1 i den tredje tilläggsminuten.

Toejoen Veikot var det bättre laget på planen och värda sina tre poäng.

Nästa match spelar FC Boda på hemmaplan mot serieledande FC Åland den 19.8 klockan 14.00.