22.8.2019

Ensimmäinen Makuja Saaristosta-ruokafestivaali

Smaka-pa-S-festival

Tapahtumapaikkana Hiittisten nuorisoseuran talo Furutorp. Kuva: Jörgen Holmström

Makuja Saaristosta on ruokafestivaali, joka järjestetään yhteistyössä paikallisten tuottajien kanssa 24.7. klo 13-22. Myynnissä tulee olemaan sekä ruokaa, leivottuja tuotteita että juomia, jotka voi nauttia paikan päällä tai ostaa kotiin vietäväksi. Lapsille on ongintaa, ja aikuisille kalatunnistuskilpailu, jonka päävoittona on Tallink Siljan teemaristeily, jossa Janne Rautio on mukana kertomassa villikalasta. Festivaaliin osallistuvat muun muassa Café Kardemumma, Jordkällaren, Rousal Brygghus ja Rosala Bagaren, Källarvinden, Dessis Skärgårdskök, Björknäs Trädgård, Rosendalen sekä Närboden.

 

– Idea syntyi viime kesänä, kun halusimme kehittää Hiittisissä jotain uutta. Meillä on niin monta upeaa paikallista yritystä, jotka tarjoavat jotain syötävää tai juotavaa, ja keksimme kerätä nämä päiväksi yhteen. Idea esiteltiin ja hyväksyttiin yhdistyksen hallituksessa ja sen jälkeen vuosikokouksessa jäsenille. Sitten ryhdyimme töihin ja otimme yhteyttä yrityksiin ja esittelimme idean heille. Yksityiskohtien viilaamista on toki riittänyt kevään aikana, ja nyt kun tapahtuma lähestyy alkaa jännityskin hiipimään. Toivomme luonnollisesti vilkasta osanottoa, mutta koska konseption meille aivan uusi niin emme tiedä mitä odottaa. Kiinnostus tapahtumaa kohtaa vaikuttaa joka tapauksessa hyvin lupaavalta, kertoo Christer Wiberg järjestävän Hembygdens vänner i Hitis-yhdistyksen hallituksesta.

Info: Visit Kemiönsaari

Lue myös festivaalista ja paikallisista tuotteista Imoituslehden kesälehdestä

Teksti & etusivun kuva: Hanna Vuorio-Wilson

Share this in: