21.10.2019

Marinetek ja DB Marina aloittavat yhteistyön

dbmarina_IMG_6237

DB Marina ja kotimainen laiturimarkkinajohtaja Marinetek ovat solmineet yhteistyösopimuksen laiturielementtien tuotannon aloittamisesta Taalintehtaalla.

MARINETEK ON pidemmän ajan etsinyt sopivaa yhteistyöehdokasta ja kun DB Marina ja Taalintehdas tuli kuvioihin mukaan, ensimmäiset palaset loksahtivat paikalleen. Marinetekin tuotantotoiminta täydentää hyvin klusterin yritysten tarjontaa, sillä alueella toimii jo yksi yrityksen suurimmista jälleenmyyjistä Suomessa, Taalintehtaan Rakennuspalvelu – Byggis.

– Yhteistyö DB Marinan veneklusterin kanssa tarjoaa meille toimivat tuotantotilat lähellä asiakkaita ja Länsi-Suomen markkinoita sekä mahdollistaa entistä joustavamman tuotannonhallinnan Vantaan ja Latvian tuotantopisteidemme lisäksi, kertoo Marinetek Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Leisti.

Marinetekin tavoite on kasvaa ja tämän vuoden tulos näyttää hyvältä. Yhteistyö DB Marinan kanssa on yksi askel kasvussa ja kehityksessä.

– Kun satamakin on lähellä se voi tulevaisuudessa johtaa esim. siihen että Taalintehtaalla rakennettuja tuotteita toimitetaan muihin maihin. Ajatus on, että yhteistyöstä tulisi pidempi aikainen. Aloitamme nyt tarvittavat tuotanto- ja logistiikkajärjestelyt, jonka jälkeen suurten aallonvaimenninponttonien tuotanto aloitetaan. Hihat ovat kääritty ja odotamme tätä innolla, katsotaan mitä jatkossa tapahtuu, Leisti sanoo.

NELJÄ HENKILÖÄ haetaan määräaikaiseen työsuhteeseen tuotannon aloittamiseksi. Yritysten tavoitteena on laajentaa yhteistyötä ja etsiä uusia toimintamalleja työvoiman kausivaihteluiden tasoittamiseen.

– Marinetek yhteistyö tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia kehittää klusteria edelleen siihen marinaklusteriin, johon olemme aina tähdännyt. Suurin osa meidän asiakkailla on mökki ja tarvitsevat siten myös laitureita. Toiminta antaa meille mahdollisuuden myös kasvaa ja tuo toivottuja työpaikkoja Taalintehtaalle. Kuten Ville Leisti mainitsi, niin ajatus on aina ollut sellainen että yhteistyöstä tulisi pitkäaikaista, DB Marinan hallituksen puheenjohtaja Sam Forsbom sanoo.

– Uskomme, että toiminnan laajeneminen houkuttelee tehdasalueelle myös muita yrityksiä ja parantaa paikkakunnan elinvoimaisuutta, hän jatkaa.

Tuotanto aloitetaan elokuun loppupuolella.

Share this in: