21.10.2019

Festival Norpas nyt viikonloppuna

Vurro_artikel

Kansainvälistä kulttuuritapahtumaa Festival Norpasta vietetään Taalintehtaalla 2.-4.8. Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävän festivaalin vetonaulaksi saapuu etelä-amerikkalainen yhden miehen bändi Vurro. Anonyyminä visusti pysyttelevä artisti soittaa kuutta eri soitinta samaan aikaan sarvipäinen lehmänkallo päässään. Koska kädet ovat jo täynnä muita soittimia, omituisen kypäränsä sarvia hän käyttää rumpukapuloina. Vurron kotivideosta Vurro’s Boogie tuli pari vuotta sitten viraali Facebookissa, jossa sen näki parin päivän aikana yli 10 miljoonaa ihmistä.

Toinen ulkomailta tuleva taiteilija on jo viime vuonna Norpaksessa nähty Manu Louis, belgialainen muusikko ja säveltäjä, joka luo tänä vuonna Taalintehtaalle ammattimuusikoista ja orkesterityöpajan osallistujista koostuva orkesterin. Esitys Plastic Fanfare kuullaan sunnuntaina tapahtuman päätteeksi. Louisin kurssille voivat osallistua myös ne, jotka pitävät musiikista, mutta eivät ole koskaan soitaneet mitään soitinta! Mukaan voi ilmoittautua festivaalin kotisivuilla, harjoituksia on torstaista-illasta lauantaihin.

Norpaksen klassiko-ohjelmaa edustaa tänä vuonna saksofonisti Sakari Kukon luotsaama 45-vuotisjuhlaa viettävä suomalainen maailmanmusiikin edelläkävijä, Piirpauke. Lähes jokainen 70-luvulla musiikkia seurannut sai Piirpauke-pistoksen ja nyt myös milleniaaleilla on siihen, ihan livenä! Koko ohjelma löytyy www.festivalnorpas.fi (ABL)

Share this in: